קציצות קינואה ובטטה רכות ומושלמות
יש מלא מלא סיבות להכין קציצות קינואה עם בטטה. כי הן טעימות, כי הן מעלפות, כי הן בריאות, כי הן קלות להכנה, וכי הן כ"כ יפות שיכניסו הביתה גם טעמים מופלאים וגם מראה מגרה שעושה חשק לזלול הכל בשנייה.
אז מה יש בהן בקציצות קינואה האלה שעושה אותן כ"כ מושלמות? בטטה רכה מבושלת לפירה, קינואה נימוחה ומשביעה, עשירה בסיבים תזונתיים ומצטיינת בטעמים עמוקים ובריאים, מלא עשבי תיבול רעננים וזהו…
בישול קצר, טיגון קצר עוד יותר, ליד סלט או מתבלים טעימים – ויש לכם יופי של קציצות קינואה לארוחה בריאה ומשביעה, קלילה ומיוחדת בטירוף…
למה באמת כדאי לכם:
- קציצות קינואה עם בטטה טעימות, מעלפות, בריאות, והכי קלות להכנה
- כ"כ יפות שיכניסו הביתה גם טעמים מופלאים וגם מראה מגרה שעושה חשק לזלול הכל בשנייה
שורה תחתונה: ארוחה בריאה ומשביעה, קלילה ומיוחדת עם קציצות קינואה ובטטה לצד מתבלים טעימים
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים קציצות קינואה? סרטון שלב אחר שלב
קציצות קינואה ובטטה רכות ומושלמות
המצרכים
- 1 בטטה גדולה מבושלת לפירה
- 1 כוס קינואה
- 1 בצל קצוץ
- 4 כפות שמן לטיגון הבצל
- חופן פטרוזיליה קצוצה או כוסברה קצוצה
- 5 גבעולי בצל ירוק שלמים קצוצים
- חופן עלי בזיליקום קצוצים או כף תבלין בזיליקום
- 5 שיני שום כתוש או קצוץ
- 1 ביצה
- כף אבקת מרק עוף (לא חובה)
- מלח
- פלפל שחור
- ½ כפית אגוז מוסקט
- 3 כפות פירורי לחם מוזהבים
- 3 כפות קמח תופח
אופן ההכנה
- נקלף ונחתוך את הבטטה לקוביות, נבשל במים רותחים כעשר דקות עד ריכוך, נסנן מהמים ונמעך לפירה.
- בינתיים נניח את הקינואה בסיר, נוסיף 2 כוסות מים ונבשל תוך ערבוב 25 דקות עד אידוי המים, ונצנן.
- נטגן במחבת עם השמן את הבצל הקצוץ עד הזהבה. נניח בקערה את פירה הבטטה, נוסיף את הבצל המטוגן, את הפטרוזיליה, הבזיליקום, השום, הביצה והתבלינים ונערבב היטב.
- נוסיף את הקינואה, פירורי הלחם והקמח ונערבב היטב. נחמם מעט שמן במחבת טפלון. ניצור קציצות עם ידיים רטובות, נהדק אותן היטב לצורת עיגול קטן ונטגן עד הזהבה משני הצדדים. נניח על נייר סופג
רק עוד דבר אחד אחרון!
נמנעים מבשר? פשוט נמאס ובא לכם צמחוני? סידרנו אותכם!
עוד מתכונים מעניינים באתר