| | | |

אסאדו בתנור קל מהיר ומרשים

מתכון קל להכנת אסאדו בתנור עם דלעת, מנה עיקרית מובחרת לשבת.
בהשראת: סתיו חממי
ציון 5 על ידי דירוג אחד
מתכון אסאדו בתנור

אסאדו בתנור עם דלעת, שחייבים להכין כבר לארוחת השבת! מתכון קל להכנת מנה עיקרית מפנקת במיוחד!

אומנם זמן הבישול ארוך, אבל הכנת המתכון עצמו אורכת זמן קצר ביותר ואפשר להכין אותו במקביל לכל דבר שעושים בבית. מנה עיקרית מפנקת שלא יפסיקו להחמיא לכם!

מתכון קל ומהיר להכנה ותקבלו את אחת המנות הכי משגעות שיש, הבשר יוצא רך ועסיסי והדלעת מקבלת טעם מטריף ואפשר להגיש את המנה עם כל תוספת שרוצים. אצלנו בבית זה מתכון מוביל שכולם מחכים לאכול!

ספר המתכונים של סתיו חממי

מתכון אסאדו בתנור
צילום: סתיו חממי

למה באמת כדאי לכם: אסאדו בתנור עם דלעת

  • מתכון קל ומהיר להכנה, ולא צריך לעמוד במטבח שעות ארוכות!
  • אסאדו בתנור הכי טעים שתאכלו אי־פעם ולא תאמינו איזו חגיגה!
  • מנה עיקרית מטריפה שאפשר להגיש לצד כל תוספת!
  • מנה מושלמת גם לשומרי משקל וניתן להגיש עם סלט ירוק ליד!

שורה תחתונה: השבת מתחילים בחגיגות הפורים ומכינים אסאדו בתנור בגרסה משגעת שעוד לא טעמתם!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

מתכון אסאדו בתנור

אסאדו בתנור קל מהיר ומרשים

מתכון קל להכנת אסאדו בתנור עם דלעת, מנה עיקרית מובחרת לשבת.
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
באדיבות: סתיו חממי

ציוד

סיר עמוק שמתאים לתנור / פיירקס זכוכית

המצרכים

  • 2 מגשים אסאדו
  • 10 עגבניות שרי
  • 1 בצל (גדול חתוך לרצועות)
  • 1 ראש שום (קלוף, שלם)
  • תאנים סגולות (כמה אחדים - חתוכות לארבע)
  • 1 שקית ערמונים קלופים (100 גרם)
  • סלסלה קטנה פטריות טריות חתוכות לארבע
  • 1 כפית טימין
  • 1 כפית אורגנו
  • מלח גס (קורט)
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף סילאן
  • 1 כף דבש
  • 1 כפית רכז רימונים
  • 1 פלפל חריף (חתוך לרצועות)
  • 1 מגשית פלפלים סוויט (כ 500 גרם)
  • 4 כפות שמן זית
  • ½ כוס מים רותחים

אופן ההכנה

  • נסדר את כל חתיכות האסאדו בתחתית סיר עמוק שמתאים לתנור או בתבנית פיירקס.
  • נשים את כל המרכיבים מלמעלה בלי לערבב (אבל אין בעיה לערבב).
  • נסגור היטב בנייר כסף או מכסה פיירקס תלוי בכלי.
  • נכניס לתנור 250 מעלות טורבו למשך כשעתיים.
  • מידי פעם נבדוק את התבשיל שלא נחרך.
  • כשהבשר משחים מלמעלה, ויש עדיין נוזלים נכבה את התנור ונוציא את הסיר מחוץ לתנור.

הערות וטיפים

  • הסוד הוא, כשהבשר משחים מלמעלה, ויש עדיין נוזלים לכבות ולהוציא את הסיר מחוץ לתנור - אם משאירים מעבר, הוא ממשיך להתבשל ומתקשה מאידוי הנוזלים.
  • רצוי להגיש בסמוך להיותו מוכן.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מתכון אסאדו בתנור
צילום: סתיו חממי

רק עוד דבר אחד אחרון!

שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?