| | | |

לזניה חלבית איטלקית - הכל בסיר אחד.

המתכון הנהדר של לזניה חלבית איטלקית נוצר ע"י רות סירקיס ויספק לכם מנה מלאת ארומה מבעבעת, עשירה בגבינות ורוטב עגבניות ונוטפת רוטב בשמל סמיך. מממושלם!
בהשראת: ציפי פיחוביץ'
ציון 4.20 על ידי 10 דירוגים
לזניה חלבית איטלקית

אין כמעט מי שלא חושב שהמטבח האיטלקי הוא הטוב מבין כולם. העושר, הצבעוניות, עומק הטעמים העשיר, בצק הפסטות המגוונות, רטבי העגבניות והגבינות העשירים… להמשיך, או שהבטן כבר מתחילה קצת לקרקר?

במתכון הנהדר הזה של לזניה חלבית איטלקית  – תקבלו מנה מושלמת ומלאת ארומה, עשירה בגבינות טובות ורוטב עגבניות מעולה, נוטפת רוטב בשמל סמיך, ומלאת טעם משובח ובלתי נשכח.

עם מתכון מדויק, מפורט וכל כך קל להכנה מבית היוצר של כוהנת המטבח המיתולוגית רות סירקיס (בעיבוד עכשווי וטעים), תיהנו ממאפה מאפה איטלקי מפנק שתמיד מושלם לאירוח טעים, וכמובן לארוחת שבועות מושקעת לצד סלטים רעננים

ספר המתכונים של ציפי פיחוביץ'  

לזניה חלבית איטלקית
צילום: ציפי פיחוביץ'

למה באמת כדאי לכם: לזניה חלבית

 

  • הכנה פשוטה וקלה, חומרים סופר איכותיים ומגוון אפשרויות להכין מראש וליהנות תמיד…
  • גם לזניה, גם איטליה, גם  סיר אחד!  SAY NO MORE

שורה תחתונה: סירקיס, רות סירקיס

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? לזניה חלבית

לזניה חלבית איטלקית

לזניה חלבית איטלקית - הכל בסיר אחד.

המתכון הנהדר של לזניה חלבית איטלקית נוצר ע"י רות סירקיס ויספק לכם מנה מלאת ארומה מבעבעת, עשירה בגבינות ורוטב עגבניות ונוטפת רוטב בשמל סמיך. מממושלם!
ציון 4.20 על ידי 10 דירוגים
לדרג
באדיבות: ציפי פיחוביץ'

המצרכים

לפסטה:

  • ½ חבילה אטריות רחבות פשוטות (200 גרם)
  • 2 כפות שמן זית

לתערובת גבינות וביצים:

  • 2 ביצים
  • 2 גביעי קוטג'
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה ו/או ריחן טרי קצוץ דק

לרוטב העגבניות:

  • 2 קופסאות רסק עגבניות קטן (200 גרם סה"כ)
  • ½ כוס מים
  • 2 שיני שום גדולות כתושות או 1 כפית שום כתוש
  • 1 כפית מלח דק
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית גדושה אורגנו יבש

גבינה צהובה:

  • 2 כוסות צהובה מגוררת ( 200 גרם גבינה. אפשר גם 9%)

רוטב בשאמל כציפוי עליון:

  • ¼ חפיסת חמאה (25 גרם)
  • ½ כפית אגוז מוסקט מגורר או טחון
  • 1/6 כוס⅙ קמח
  • 1 כוס חלב
  • 1 כוס גבינה צהובה מגוררת
  • ½ כפית מלח דק

אופן ההכנה

  • לבשל את האטריות לדרגת אל-דנטה, לסנן, לשטוף במים קרים ולסנן שוב, לערבב עם שמן זית למניעת הידבקות
  • לבחוש את כל המצרכים של תערובת הגבינות והביצים, לבחוש בנפרד את כל המצרכים של רוטב העגבניות, לרסק גס בפומפייה את הגבינה הצהובה
  • להכנת רוטב בשאמל כציפוי עליון: להמיס חמאה בסיר על להבה נמוכה, להוסיף אגוז מוסקט ולבשל דקה, להוסיף קמח ולערבב היטב עד לספיגה וקבלת מעין בצק. להסיר מהאש, להוסיף חלב בהדרגה, לערבב ולבשל עד הסמכה ללא גושים להוסיף גבינה צהובה בבחישה ולתקן טעמים
  • להרכבת הלזניה בשכבות יש להשתמש בתבנית אפיה משומנת 20X25 ס"מ, באופן הבא:
  • להניח מחצית מהאטריות, מחצית מתערובת הגבינה והביצים, מחצית מרוטב העגבניות וכוס גבינה מגוררת, ושוב וחשוב עד ליצירת כל השכבות. בשכבה העליונה למזוג בצורה אחידה את רוטב הבשאמל
  • לאפות 30-40 דקות ב-180 מעלות, עד ששכבת הבשאמל מבעבעת ומקבלת גוון זהוב-חום, להמתין 10 דקות לפחות, לחתוך למנות מרובעות ולהגיש חם

הערות וטיפים

לבחירתכם מגוון אפשרויות להכנה מראש:
  • ניתן להכין יום מראש את מרכיבי הלזניה, בכלים נפרדים, ולאחסן בקירור
  • ניתן להרכיב את המנה בתבנית כמה שעות לפני הארוחה, לאחסן במקרר ולאפות לפני ההגשה
  • ניתן לאפות מראש, עם חימום לפני ההגשה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


Similar Posts

2 Comments

4.20 from 10 votes (10 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements