Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
אסאדו בתנור קל מהיר ומרשים
מתכון קל להכנת אסאדו בתנור עם דלעת, מנה עיקרית מובחרת לשבת.
ציון
5
על ידי דירוג אחד
באדיבות:
סתיו חממי
ציוד
סיר עמוק שמתאים לתנור / פיירקס זכוכית
המצרכים
▢
2
מגשים
אסאדו
▢
10
עגבניות שרי
▢
1
בצל
(גדול חתוך לרצועות)
▢
1
ראש
שום
(קלוף, שלם)
▢
תאנים סגולות
(כמה אחדים - חתוכות לארבע)
▢
1
שקית
ערמונים קלופים
(100 גרם)
▢
סלסלה קטנה פטריות טריות חתוכות לארבע
▢
1
כפית
טימין
▢
1
כפית
אורגנו
▢
מלח גס
(קורט)
▢
½
כפית
פלפל שחור גרוס
▢
1
כף
סילאן
▢
1
כף
דבש
▢
1
כפית
רכז רימונים
▢
1
פלפל חריף
(חתוך לרצועות)
▢
1
מגשית
פלפלים סוויט
(כ 500 גרם)
▢
4
כפות
שמן זית
▢
½
כוס
מים רותחים
אופן ההכנה
נסדר את כל חתיכות האסאדו בתחתית סיר עמוק שמתאים לתנור או בתבנית פיירקס.
נשים את כל המרכיבים מלמעלה בלי לערבב (אבל אין בעיה לערבב).
נסגור היטב בנייר כסף או מכסה פיירקס תלוי בכלי.
נכניס לתנור 250 מעלות טורבו למשך כשעתיים.
מידי פעם נבדוק את התבשיל שלא נחרך.
כשהבשר משחים מלמעלה, ויש עדיין נוזלים נכבה את התנור ונוציא את הסיר מחוץ לתנור.
הערות וטיפים
הסוד הוא, כשהבשר משחים מלמעלה, ויש עדיין נוזלים לכבות ולהוציא את הסיר מחוץ לתנור - אם משאירים מעבר, הוא ממשיך להתבשל ומתקשה מאידוי הנוזלים.
רצוי להגיש בסמוך להיותו מוכן.
נסית את המתכון ואהבת אותו?
כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.