Go Back
מתכון אסאדו בתנור

אסאדו בתנור קל מהיר ומרשים

מתכון קל להכנת אסאדו בתנור עם דלעת, מנה עיקרית מובחרת לשבת.
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: סתיו חממי

ציוד

סיר עמוק שמתאים לתנור / פיירקס זכוכית

המצרכים

  • 2 מגשים אסאדו
  • 10 עגבניות שרי
  • 1 בצל (גדול חתוך לרצועות)
  • 1 ראש שום (קלוף, שלם)
  • תאנים סגולות (כמה אחדים - חתוכות לארבע)
  • 1 שקית ערמונים קלופים (100 גרם)
  • סלסלה קטנה פטריות טריות חתוכות לארבע
  • 1 כפית טימין
  • 1 כפית אורגנו
  • מלח גס (קורט)
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף סילאן
  • 1 כף דבש
  • 1 כפית רכז רימונים
  • 1 פלפל חריף (חתוך לרצועות)
  • 1 מגשית פלפלים סוויט (כ 500 גרם)
  • 4 כפות שמן זית
  • ½ כוס מים רותחים

אופן ההכנה

  • נסדר את כל חתיכות האסאדו בתחתית סיר עמוק שמתאים לתנור או בתבנית פיירקס.
  • נשים את כל המרכיבים מלמעלה בלי לערבב (אבל אין בעיה לערבב).
  • נסגור היטב בנייר כסף או מכסה פיירקס תלוי בכלי.
  • נכניס לתנור 250 מעלות טורבו למשך כשעתיים.
  • מידי פעם נבדוק את התבשיל שלא נחרך.
  • כשהבשר משחים מלמעלה, ויש עדיין נוזלים נכבה את התנור ונוציא את הסיר מחוץ לתנור.

הערות וטיפים

  • הסוד הוא, כשהבשר משחים מלמעלה, ויש עדיין נוזלים לכבות ולהוציא את הסיר מחוץ לתנור - אם משאירים מעבר, הוא ממשיך להתבשל ומתקשה מאידוי הנוזלים.
  • רצוי להגיש בסמוך להיותו מוכן.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.