Go Back
עוף בתנור

עוף בתנור במרינדה משגעת

מתכון לעוף בתנור שמכינים ב־5 דקות ויוצא מושלם
ציון 4.70 על ידי 10 דירוגים
באדיבות: לאה מאיר

המצרכים

  • 8 כרעיים חצויים לחצי מנוקים מעודפי השומן (שטופים ומיובשים במגבת נייר היטב.)

לרוטב

  • ½ כוס שמן
  • ½ כוס רוטב צ'לי מתוק
  • ¼ כוס סויה (אני השתמשתי בסויה בסגנון סיני.)
  • 5 שיני שום כתושות (אפשר של חברת דורות.)
  • 5 כפות סילאן או 5 כפות דבש (מה שאוהבים.)
  • 1 כף בהיריון של אבקת בצל.
  • 1 כפית פפריקה מתוקה בשמן.
  • ½ כפית פלפל שחור.
  • ½ כפית מלח.
  • ½ כפית פפריקה חריפה לאוהבי החריף (אפשר לוותר.)

אופן ההכנה

  • מערבבים בקערה את את כל רכיבי הרוטב היטב.
  • מכניסים את כרעי העוף לקערת הרוטב ומערבבים היטב ככה שכל חלקי העוף ייעטפו היטב ברוטב מכל הצדדים וירגישו את כל הטעמים.
  • מכניסים ללילה למקרר לממהרים שעתיים שלוש במקרר.
  • מחממים תנור אפייה ל-200 מעלות.
  • מסדרים יפה את חלקי העוף בתבנית האפייה, מכסים בנייר אפייה ומעל בנייר כסף
  • אופים שעה, לאחר שעה של אפייה מורידים את נייר האפייה ונייר הכסף וממשיכים לאפות עוד כעשר דקות עד שהעוף משחים יפה כמו בתמונה.

הערות וטיפים

מומלץ לאפות בתבנית חד פעמית מרופדת בנייר אפייה מכיוון שהמשרה נעשה דביק וזה יחסוך לכם את ניקיון תבנית התנור.
אפשר מתחת לעוף לשים רבעי תפוחי אדמה (ממליצה על תפוח אדמה אדום מבושל במים בישול חלקי במשך כ־8 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.