|

פירמידה

עוגת ביסקוויטים עם מלית גבינה נוסטלגית.
בהשראת: קרן בנימין
ציון 5 על ידי דירוג אחד
פירמידה

אחד המתכונים היפים והנוסטלגיים ביותר שיצא לכם להכין בתקופה הזו, עוגת פירמידה הקלאסית של סבתא במתכון חדש ומטריף.
עוגת ביסקוויטים פירמידה מושלמת בצורה מיוחדת, מראה חגיגי וטעם מענג ביותר. עם מלית קרם עשיר בפנים,
וציפוי שוקולד מושחת ביותר מעל, אין דבר שיחזיר אתכם לילדות יותר מהפירמידה הזו.שווה כל ביס!

מתכון באדיבות: קרן בנימין

ספר המתכונים של קרן בנימין

פירמידה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

פירמידה

פירמידה

עוגת ביסקוויטים עם מלית גבינה נוסטלגית.
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
כמות 1 עוגה
באדיבות: קרן בנימין

ציוד

מיקסר
נייר אפייה
תבנית מאורכת

המצרכים

  • ½1 שרוולי פתי בר (כ 375 גרם בסה"כ)
  • 2 כוסות חלב (לטבילת הבסקוויטים.)
  • 1 כפית תמצית וניל

לקרם:

  • 1 גביע גבינה לבנה (250 גרם)
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 3 כפות סוכר
  • מעט גרידת לימון
  • ¾ כוס חלב
  • 1 חבילת פודינג וניל

לגנאש:

  • ½ מיכל שמנת מתוקה
  • 150 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה

  • מקציפים את כל מצרכי הקרם למעט הגבינה, לאחר ההקצפה מוסיפים את הגבינה ומערבבים היטב.
  • טובלים את הביסקוויטים בחלב עם תמצית הוניל, ומניחים אותם ב3 טורים (6 ביסקוויטים) לרוחב בכל טור. ומורחים שכבת קרם.
  • שוב חוזרים ומסדרים את הביסקוויטים בצורה שונה, את השורה האמצעית מסדרים לרוחב, ואת שנו הטורים מהצדדים לאורך. כל זה מעל שכבת הביסקוויטים הראשונה.
  • מניחים את יתרת הקרם על הטור האמצעי, וסוגרים את שני הטורים מהצדדים לצורת פירמידה וסוגרים מהצדדים בעדינות.
  • מניחים בתבנית מתאימה, ומכניסים למקפיא לחצי שעה.

הכנת הגנאש:

  • מחממים את השמנת המתוקה טוב טוב ומורידים מהגז, לאחר מכן מוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב לקבלת גנאש מדהים.
  • נותנים לגנאש להתקרר טיפה, מוציאים את העוגה ושופכים מעל הכל. ומחזירים למקפיא לעוד רבע שעה.
  • שומרים במקרר.

הערות וטיפים

פירמידה פירמידה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
פירמידה


שאלות נפוצות: עוגת פירמידה

האם אחרי שמקפלים שמים עוד שכבה של קרם ואז את השוקולד?
לא…כשמקפלים אין קרם מעל. רק שוקולד.
אז את השוקולד על הביסקוויט?
אחרי שמכניסים למקפיא לחצי שעה להתייצבות. מוציאים ושופכים את השוקולד.

פירמידה

 


מה חושבים על: פירמידה

    1. רחלי בוסקילה:
      "עוגה מושלמת"
    2. מירי נחום:
      "בדיוק היום הכנתי ,אין על עוגת ביסקוויטים"
    3. חיה שפילמן:
      "העוגה אהובה על הבנות יקרות שלי ותק של 35 שנה וכול פעם מבקשות ונהנות וקל להכין"
    4. אסתר אטלי:
      "עוגה ממש טעימה טעמתי"
עוגת ביסקוויטים פרמידה
צילום: רחלי בוסקילהפירמידה
צילום: סיוון כרמלי

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


.רק עוד דבר אחד אחרון!.

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

הפוסט המקורי: עוגת פירמידה – קרן בנימין

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?