סמבוסק גבינה מתכון מנצח
סמבוסק הוא מאפה פופולרי במטבח המזרח-תיכוני ובעיראק ספציפית, למאפה הבצק הזה יש כל מיני גרסאות עם מילויים שונים כגון חומוס, בשר, פיצה, ואת מה שנכין היום – סמבוסק גבינה.
לרוב, סמבוסק מגישים כמתאבן בתחילת הארוחה, אבל לא נגיד לאף אחד אם בא לנשנש על אחד, שניים או יותר בין ארוחות, לא לדאוג! לרוב מטגנים בשמן עמוק את הסמבוסק אבל את שלנו נכין באפייה בתנור, ונמלא במלית גבינה מהירה להכנה וטעימה ביותר, שילוב של 3 סוגי גבינה שונים שרק מחמיאים אחד לשני, וביחד יוצרים חוויה קולינרית וטעם משגע בכל ביס.
מתכון לסמבוסק גבינה הכי טעים שיש, שניתן להכין בקלי קלות ובאין זמן, כך שלא נשאר לכם תירוץ שלא להכין. טעם של פעם ופינוק בכל ביס. מנה מעולה בצ'יק צ'ק, רוצו להכין!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
המצרכים
לבצק:
- 1 קילו קמח רגיל (לנפות היטב)
- ½2 כפות שמרים
- 1 כפית מלח
- ¼ כוס סוכר
- 1 חבילה מחמאה (200 גרם - בטמפרטורת החדר )
- ½2 כוסות מים פושרים
למילוי:
- ½ קילו גבינה צפתית
- ½ קילו גבינה בולגרית
- גבינה צהובה (250 גרם - מגורדת )
- 1 חלמון
- ¼1 כפות קמח
אופן ההכנה
- נלוש היטב את מרכיבי הבצק היטב ונניח להתפחה.
- נפורר את הגבינה היטב ואז נערבב את המצרכים יחדיו.
- לקרוץ עיגולים ונמלא ממלית הגבינה.
- נסגור היטב את כל סמבוסק שהכנו.
- נחורר מסביב לבצק בעזרת מזלג על מנת לא יפתחו באפייה.
- קודם לאפייה, נמרח בחלמון ביצה ונפזר שומשום או כל משהו אחר שאוהבים מעל הבצק.
- נסדר את הסמבוסקים בתבנית אפייה ונאפה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד שמזהיב.
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: סמבוסק מתכון
אפשר למלא גם בצל מטוגן וחומוס? או פירה עם בצל מטוגן? לא בצק הזה זה משהו אחר אני עושה מאד טעים. |
אפשר להמיר את המחמאה בשמן? לא ניסיתי. |
לא הבנתי אם לערבב חלמון וקמח יחד? חלמון ביצה וכף וחצי קמח מערבבת עם הגבינות. |
הבמה כולה שלכם:
"הכנתי כעת יצא לי מהמם!! הוספתי קצת תרד קצוץ. תודה רבה וחג עצמאות שמח!"
רונית מנחם
"יצא פצצה!!"
מיטל בלחסן
"סמבוסק בג׳יבן עם גבינה – מתכון מנצח של שושי זרקה!"
יפית כהן
רק עוד דבר אחד אחרון!
ארוחה מושקעת או אירוח חלבי? כל שבוע זה שבועות? כל הפינוקים חלביים שתדמיינו – עלינו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
בא לכם עוד? עשרות מתכונים חלביים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
איזה שמרים
היי הדס,
שמרים יבשים.
בהצלחה 🙂