|

בורקס גבינה משפחתי מהיר

בורקס גבינה משפחתי במרקם פריך ומשגע ומלית עשירה של גבינה איכותית. שילוב טעמים אדיר בהכנה סופר קלה!
בהשראת: ריקי כהן ונדראץ'
ציון 4.56 על ידי 27 דירוגים
בורקס גבינה משפחתי

מי אמר לכם שבורקס צריך להיות משולש? תכירו את בורקס הגבינה הכי מהמם שתכינו שתמיד יתקתק לכם ארוחת ערב אגדית!

קבלו מתכון לבורקס גבינה משפחתי שמכינים ללא שמרים, המקבל מרקם משגע עם פריכות מטריפה, וממולא בגבינה עשירה ואיכותית.

שילוב טעמים אדיר בהכנה של דקות בשיא הקלות מבלי להתפשר על הטעם המענג בכלל. ביס אחד ותמצאו את עצמכם מכינים כל שבת מחדש!

מתכון באדיבות: ריקי כהן ונדראץ'

ספר המתכונים של ריקי כהן ונדראץ'

בורקס גבינה משפחתי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

בורקס גבינה משפחתי

בורקס גבינה משפחתי מהיר

בורקס גבינה משפחתי במרקם פריך ומשגע ומלית עשירה של גבינה איכותית. שילוב טעמים אדיר בהכנה סופר קלה!
ציון 4.56 על ידי 27 דירוגים
לדרג
באדיבות: ריקי כהן ונדראץ'

המצרכים

בצק ספידי:

  • 2 כוסות קמח (אפשר קמח מלא)
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • ½ כוס שמן
  • ½ כוס מים רותחים

למילוי גבינה:

  • 2 גביעי קוטג' (500 גרם)
  • 1 חבילה גבינת פטה מגוררת
  • 150 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 1 ביצה

למלית פיקנטית: 1 כפית שטוחה מלח

    למלית מתוקה: 2 כפות סוכר

      אופן ההכנה

      • מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים לבצק רך וגמיש.
      • להכנת בורקס משפחתי כמו בתמונה - מחלקים בצק לשניים. משטחים לעלה דק, אם קשה לפתוח את הבצק , לשים בין שני ניירות אפייה ולפתוח עם מערוך.
      • חלק אחד משטחים בתבנית מלבנית, ואז שמים מילוי גבינות. חלק שני מניחים מעל.
      • חותכים ריבועים בסכין. מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום
      • אופים למשך 40 -45 דקות בחום של 180-190 מעלות. עד שמשחים.
      • להכנת המילוי - מערבבים את הכל יחד.
      • מי שרוצה לעשות כמו בורקיטס - מרדדים את הבצק יוצרים עיגולים עם חותכן או כוס שמים כפית גדושה של מילוי ,סוגרים לחצי ומהדקים עם מזלג. מברישים בביצה מפזרים שומשום ואופים בערך 15 עד 20 דקות ב 175 מעלות.
      נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

      בורקס גבינה משפחתי


      שאלות נפוצות: בורקס גבינה משפחתי

      האם התחתית נאפית טוב או שהיא רטובה?
      אצלי זה נאפה טוב ,כמובן שהתחתית יותר רכה מהחלק העליון , זה מאוד תלוי באיכות התבנית והתנור, אם נראה לך שזה לא מספיק אפשר לאפות כמה דקות יותר, אפשר גם לפזר בתבנית קצת פירורי לחם לפני שמניחים את הבצק ,עוזר לספיגת הנוזלים.
      איזה עובי לעשות את 2 חלקי הבצק?
      יצא בערך חצי סמ" , פשוט תחלקי את כמות הבצק שיוצאת לשניים, לתבנית פיירקס שהיא בגודל בערך
      27×33 סמ" , תשטחי שיהייה אחיד ואם יש קצת יותר מדי בצק תצרי דפנות מסביב עם האצבעות פשוט .

      הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

      Similar Posts

      4 Comments

      1. 5 stars
        מתכון קל וטעים מאד,
        יצא נפלא, הוראות ברורות
        טוב להשתמש באתר שלכם
        אין עליכם

      כתיבת תגובה

      האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

      ניסית את המתכון? איך יצא?