קציצות עוף ברוטב אדום בלי ביצה ובלי פירורי לחם

יש מנות שיש עליהן קונצנזוס. אין אחד שלא אוהב אותן, אין מי שלא רוצה לזלול אותן בכל רגע נתון, הן תמיד תמיד באות בזמן לכל ארוחה משביעה וטעימה .
למה אנחנו מתכוונים? למשל, למתכון המושלם הזה של קציצות עוף ברוטב אדום – מטריפות, מעיפות ויפות ויפות.
לכל אלו תוסיפו את העובדה כי מדובר על קציצות עוף שמכינים בקלות בלי ביצה ובלי פירורי לחם, וזו לא טעות, והן יוצאות מהסיר המהביל רכות ונימוחות, עטופות ברוטב אדום עשיר וסמיך, ותמיד יתלוו בשלמות לפירה קטיפתי או אורז לבן

למה באמת כדאי לכם:
- הכנה קצרה ויש לכם סיר מהביל של קציצות עוף רכות ונימוחות, עטופות ברוטב אדום עשיר וסמיך
- קציצות עוף שמכינים בקלות בלי ביצה ובלי פירורי לחם, וזו לא טעות
שורה תחתונה: קציצות עוף תמיד יתלוו בשלמות לפירה קטיפתי או אורז לבן
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים?

קציצות עוף ברוטב אדום בלי ביצה ובלי פירורי לחם
המצרכים
- לקציצות:
- ½ ק"ג חזה עוף טחון
- צרור פטרוזיליה
- בצל בינוני מגורד דק
- תפוח אדמה קטן מגורד דק
- מלח
- פלפל
- ראס אלחנות/בהרט
- פפריקה
- כורכום
- כפית שמן מעל התבלינים
- לרוטב אדום:
- 2 כפות שמן קנולה
- כף גדושה פפריקה
- 4 שיני שום כתושות
- ¼ כפית פלפל שחור
- כפית מרק עוף
- ¼ כפית סוכר
- 2 כפות רסק עגבניות
- בערך כוס מים
אופן ההכנה
- נערבב את כל חומרי הקציצות ובסוף נוסיף רבע כוס מים מהברז ונערבב היטב. העיסה יוצאת ממש רכה ונדבקת לידיים, זה בסדר ומבטיח קציצות רכות מושלמות !
- לרוטב, נערבב את כל המרכיבים, נשים בסיר ונרתיח כמה דקות. נרטיב מעט את הידיים במים, נגלגל לקציצות ונזרוק את הקציצות לרוטב. נבשל בערך חצי שעה
הערות וטיפים
- במקום מים אפשר סודה שעושה את הקציצה אוורירית יותר

שאלות נפוצות: קציצות עוף
אפשר סודה במקום מים? בטח, סודה עושה את הקציצה אוורירית יותר |
אפשר להכין עם בשר טחון במקום עוף? עם בשר טחון זה מתכון אחר. לבשר טחון צריך להוסיף ביצה ומעט פירורי לחם |
רק עוד דבר אחד אחרון!
שעת ערב, כל המשפחה בבית וכולם רעבים? לא להילחץ – אלא לדפדף!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- תפוחי אדמה בתנור מטריפים
- פשטידת תירס פרווה קלה
- מתכון פסטה עם רוטב עגבניות לפסטה
- מתכון לקציצות ברוטב של אמא
בא לכם עוד? עשרות מתכוני ארוחת ערב מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: אתי זוהר