Advertisements

מתכון עוגת עוגת צ'יק צ'ק – עוגה מטריפה עם מינימום מצרכים ומקסימום טעם .
מתכון מאת: מרי שרעבי – קרדיט גדול לה על שיתוף המתכון ברשת.
עוגת צ'יק צ'ק

Advertisements

Advertisements

מצרכים – עוגת צ'יק צ'ק


  • 3 ביצים בטמפרטורת החדר
    3/4 כוס סוכר
    3/4 כוס שמן
    1 גביע יוגורט(לא משנה האחוזים)
    2 כוסות קמח תופח
    אם אין שמים 2 כוסות קמח רגיל ושקית אבקת אפיה.
    חפיסה שוקולד מריר/ חלב
    או ממרח לפי טעמכם כמו פרג תפוחים מקורמלים שזיפים אגסים מה שאוהבים.

אופן הכנה – עוגת צ'יק צ'ק

1. בקערת מיקסר להקציף את הביצים ללא הפרדה יחד עם הסוכר כ 5-6 דקות במהירות גבוהה עד שהקצף הופך להיות בהיר ותפוח.
2. להנמיך את מהירות המיקסר למהירות נמוכה ולהוסיף את השמן בזיגוג דק, לאחר מכן את היוגורט והקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
3. להשמין מעט את התבנית המלבנית, ליצוק לתבנית חצי מהתערובת.
4. לפזר מעל התבנית קוביות שוקולד או כל ממרח שאתם אוהבים. מעל הממרח ליצוק את החלק שנותר מהתערובת.
5. טיפ: כדי להעשיר את העוגה עוד ניתן לפזר מעל סוכר חום ולזרות שקדים מולבנים.
6. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות עם הדלגת קו עליון וקו תחתון, אופים במשך כ- 40 דקות או עד שקיסם שננעץ בפנים יוצא נקי ויבש.
7. לצנן את העוגה ולהכניס למקרר, לאחר מכן מגישים ומתענגים!.

– הערות: יש שהכינו את העוגיות, רק עם חמאה ולא מרגרינה. ויצאו מעולות.

Advertisements

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תספרו לנו איך יצא בתגובות למטה!

Advertisements

Similar Posts

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Advertisements