| | |

עוגת שוקולד נמסה בפה

עוגת שוקולד טעימה וקלאסית, כמו במסעדה. עוגה שתאמצו לאוסף המתכונים הפרטי שלכם, נמסה בפה ואי אפשר שלא לקחת עוד חתיכה אחת!
בהשראת: אריאלה גולדמן
ציון 4.50 על ידי 12 דירוגים
עוגת שוקולד שוקולדית
קלאסית וטעימה במיוחד! עוגה שנמסה בפה ואי אפשר שלא לאהוב אותה!
 
ניתן להשתמש בשמנת צמחית ומים במקום חלב ויש לכם עוגת שוקולד פרווה הורסת!
 

ספר המתכונים של אריאלה גודלמן

עוגת שוקולד שוקולדית
קרדיט: אריאלה גולדמן

למה באמת כדאי לכם: עוגת שוקולד 

  • הכי קלאסית שיש: מתכון עוגה שוקולדית שחייבים להכיר ולשמור!
  • פרווה: הכנתם אוכל בשרי- אפשר להפוך את העוגה לפרווה בשינוי שני מרכיבים!
  • נמסה בפה: זו עוגה שאתם לא תאכלו לעמוד בפניה וגם האורחים לא!
שורה תחתונה: זוהי עוגת השוקולד הכי נימוחה, רכה ונמסה בפה שתכינו!
                                                                                  אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

עוגת שוקולד שוקולדית

עוגת שוקולד נמסה בפה

עוגת שוקולד טעימה וקלאסית, כמו במסעדה. עוגה שתאמצו לאוסף המתכונים הפרטי שלכם, נמסה בפה ואי אפשר שלא לקחת עוד חתיכה אחת!
ציון 4.50 על ידי 12 דירוגים
לדרג
באדיבות: אריאלה גולדמן

ציוד

1 תבנית עגולה 22

המצרכים

הכנת הבלילה:

  • 4 ביצים (גודל L)
  • ¾ כוס סוכר
  • ½ כוס חלב / או שמנת מתוקה / או שמנת צמחית / או מים
  • 1 כף ברנדי (מעשיר את הטעם (לא חובה))
  • ¾ כוס שמן
  • ½ כוס אבקת קקאו איכותית
  • 2 כפות גדושות שוקולית
  • 1 כפית נס קפה
  • 1 כוס קמח תופח (גדושה )

ציפוי

    אפשרות 1:

    • כוס חלב
    • 2 כפות סוכר
    • 1 כף אבקת קקאו (גדושה )
    • 20 גרם חמאה

    אפשרות 2:

    • ½ כוס שמנת מתוקה או צמחית
    • 100 גרם שוקולד מריר

    אופן ההכנה

    • נחמם תנור מראש ל - 160 מעלות חום נמוך - תוכנית אפייה רגילה

    הכנת הבלילה:

    • לטרוף את הביצים והסוכר במטרפה ידנית או במיקסר עד שהסוכר נמס והבלילה תפוחה
    • להוסיף ולטרוף: חצי כוס חלב / או שמנת מתוקה / או שמנת צמחית / או מים, להוסיף כף ברנדי ( מעשיר את הטעם אך לא חובה ) ושלושת רבעי כוס שמן
    • בקערה נפרדת לערבב יחד: חצי כוס אבקת קקאו איכותית, 2 כפות גדושות שוקולית, 1 כפית נס קפה, 1 כוס גדושה קמח תופח
    • לאחד את המרכיבים היבשים אל קערת הנוזלים ולטרוף רק עד לבלילה חלקה ללא גושים. להמנע מעירבוב יתר
    • נמזוג הבלילה לתבנית ונשמן קלות את התחתית
    • נאפה למשך 30-35 דקות. כשהעוגה צמיגית למגע היא מוכנה . להמנע מאפיית יתר

    הכנת ציפוי - אפשרות 1:

    • לבשל בסיר קטן את החלב, סוכר, אבקת קקאו. לבחוש 8 דקות עד קבלת קרם סמיך.
      להסיר מהאש, להוסיף 20 גר' חמאה ולצפות העוגה מיד כשיוצאת מן התנור

    הכנת ציפוי - אפשרות 2:

    • להביא לסף רתיחה חצי כוס שמנת מתוקה / או צמחית, להוסיף פנימה 100 גר שוקולד מריר
    • לערבב לקרם חלק ,מבריק. לצפות את העוגה בעודה חמה
    • לצנן ,לעטוף התבנית בניילון נצמד או רדיד אלומיניום ולאחסן בטמפ החדר. העוגה נשמרת ברכותה .
    נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
     


    שאלות נפוצות: עוגת שוקולד

    האם אפשר להחליף חלב במים? 
    כן, אם רוצים עוגה פרווה וגם להחליף את השמנת לצמחית. אפשר לשים קצת יותר שמן במקום.
    האם אפשר ב- 2 תבניות אינגליש קייק?
    אפשר בתבנית אחת רחבה מספיק. אפשר לשים קצת יותר שמן במקום.
    עוגת שוקולד שוקולדית
    קרדיט: אריאלה גולדמן

     
    הבמה כולה שלכם:
    רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון

    "הכנתי ב- 2 תבניות – יצא מושלם!"
    שרונה זאבי
    גולשת בפייסבוק

     


     

    רק עוד דבר אחד אחרון!

    מתכון הזה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגות שוקולד מושלמים. אל תפספסו!

    עוד מתכונים מעניינים באתר

    Similar Posts

    5 Comments

      1. היי מלכה,
        את יכולה להכין את המתכון עם איזו כוס שבא לך, כל עוד את עושה בה שימוש לכל אורך המתכון להחליף לכוס אחרת.
        בהצלחה 🙂

    1. אני מניח שכשכתוב במתכון 3/4 כוס שמן הכוונה ל-3/4 כוס סוכר. זה נכון או שצריך שמן והסוכר לא מוזכר?

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    ניסית את המתכון? איך יצא?