נחמם תנור ל-170 מעלות ונרפד תבנית בנייר אפייה. בקערה נטרוף יחד טחינה, סוכר, וניל, מלח וביצה עד קבלת תערובת אחידה.
נוסיף סודה לשתייה ואבקת קקאו ונערבב עד קבלת בצק אחיד. נוסיף כ-3/4 מכמות השוקולד לבצק ונערבב עד שהוא נטמע. ניצור כדורים בגודל אגוז ונניח על התבנית
נפזר שוקולד קצוץ על כל עוגייה ונהדק קלות בעדינות. נאפה במשך 8-10 דקות או עד שהעוגיות תופחות, נסדקות ומתייצבות בשוליים, אך עדיין מעט רכות במרכז. נצנן לחלוטין לפני שנוגעים בהן ונשמור בצנצנת אטומה