Go Back
+ servings
מתכון לעוגיות שוקולד

מתכון לעוגיות שוקולד ללא גלוטן וקמח!

מתכון לעוגיות שוקולד ללא גלוטן עם שילוב מושלם של טחינה, קקאו איכותי, וניל ריחני ושוקולד מריר מופתי
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
כמות 25 עוגיות
באדיבות: צליל אוחנה

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 1 כוס טחינה גולמית (או חמאת שקדים)
  • ½ כוס סוכר חום דמררה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ¼ כפית מלח
  • 2 ביצים L
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 50 גרם אבקת קקאו
  • 150 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

אופן ההכנה

  • נחמם תנור ל-170 מעלות ונרפד תבנית בנייר אפייה. בקערה נטרוף יחד טחינה, סוכר, וניל, מלח וביצה עד קבלת תערובת אחידה.
  • נוסיף סודה לשתייה ואבקת קקאו ונערבב עד קבלת בצק אחיד. נוסיף כ-3/4 מכמות השוקולד לבצק ונערבב עד שהוא נטמע. ניצור כדורים בגודל אגוז ונניח על התבנית
  • נפזר שוקולד קצוץ על כל עוגייה ונהדק קלות בעדינות. נאפה במשך 8-10 דקות או עד שהעוגיות תופחות, נסדקות ומתייצבות בשוליים, אך עדיין מעט רכות במרכז. נצנן לחלוטין לפני שנוגעים בהן ונשמור בצנצנת אטומה

הערות וטיפים

  • שומרים את העוגיות בצנצנת אטומה עד שבוע
  • אפשר להשתמש בחמאת שקדים במקום טחינה גולמית
  • אפשר להוסיף קצת שומשום לתערובת
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.