| | | | | | | | |

קיש פטריות ובצל ללא גלוטן

קיש פטריות ללא גלוטן עם בצל מתקתק, שפע גבינות רכות, עשבי תיבול רעננים, ומלא פטריות עסיסיות בטעם אדמתי משגע!
בהשראת: ליאת דוד
ציון 4.50 על ידי 6 דירוגים
קיש פטריות

רוצים הפוגה טעימה מארוחות החג הכבדות ועמוסות הבשר? מארחים לערב קליל של גבינות ויין? מתארחים והתבקשתם להביא משהו?  רגישים לגלוטן ואוהבי פטריות? אוכלים עפ"י תפריט קטגוני?

לכל השאלות האלו יש תשובה אחת טעימה ומרשימה במיוחד – קיש פטריות ללא גלוטן עם בצל מתקתק, שפע גבינות מעולות רכות ונמסות בפה, עשבי תיבול רעננים וטריים, וכמובן – מלא מלא פטריות עסיסיות, בשרניות ומלאות טעם אדמתי משגע!

כשכל הטוב הזה מונח על תחתית בצק פריכה מקמח שקדים נפלא, מתקבלת מנה מרהיבה ביופייה של קיש פטריות ללא גלוטן, המצטיינת בעושר טעמים מופלא ובמראה מרשים, אלגנטי וחגיגי שהכי קל להכין, הכי כיף להגיש והכי טעים לאכול לצד סלט ירקות גדול…

ספר המתכונים של ליאת דוד

קיש פטריות
צילום: ליאת דוד

למה באמת כדאי לכם: קיש פטריות

 

  • קיש פטריות מושלם לכל אירוח חלבי קליל עם בצל מתקתק, שפע גבינות רכות, עשבי תיבול טריים, ומלא פטריות עסיסיות ובשרניות
  • מנה מרהיבה ביופייה של קיש פטריות, המצטיינת בעושר טעמים מופלא ובמראה מרשים, אלגנטי וחגיגי

שורה תחתונה: הפוגה טעימה וקלילה מארוחות החג הכבדות ועמוסות הבשר

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? – כל השלבים בתמונות

 

קיש פטריות
קוצצים עשבי תיבול טריים. צילום: ליאת דוד
קיש פטריות
מערבבים עם כל יתר המרכיבים. צילום: ליאת דוד
קיש פטריות
מכינים בקלות תחתית בצק פריך מקמח שקדים. צילום: ליאת דוד
קיש פטריות
מסדרים בתבנית פאי, ואופים קלות. קיש פטריות ללא גלוטן. צילום: ליאת דוד
קיש פטריות

קיש פטריות ובצל ללא גלוטן

קיש פטריות ללא גלוטן עם בצל מתקתק, שפע גבינות רכות, עשבי תיבול רעננים, ומלא פטריות עסיסיות בטעם אדמתי משגע!
ציון 4.50 על ידי 6 דירוגים
לדרג
באדיבות: ליאת דוד

ציוד

תבנית קיש קוטר 24

המצרכים

לבצק:

  • 250 גרם קמח אבקת שקדים
  • 75 גרם חמאה מומסת
  • ביצה אחת + חלמון אחד מידה L
  • כפית שטוחה מלח

למלית:

  • 2 סלסלות פטריות פרוסות דק (אני השתמשתי בשמפניון, אבל כמובן ניתן לשחק עם סוג הפטריות לטעמכם)
  • 2 בצלים גדולים ( או 3 בינוניים קצוצים לקוביות)
  • 2-3 ביצים מידה L
  • עלים מרבע צרור פטרוזיליה קצוצים
  • עלים מ 3-4 גבעולי בזיליקום קצוצים
  • 2-3 גבעולי בצל ירוק ( כולל החלק הלבן)
  • כפית אורגנו מיובש
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • ½ כפית כורכום
  • 100 גרם גבינת קשקבל ( או גאודה או עמק מגוררת)
  • 50 גרם פרמזן מגוררת
  • 80 גרם מוצרלה מגוררת
  • ¼ קובייה גבינה בולגרית פיראוס (מפוררת)

אופן ההכנה

  • בקערה מניחים חמאה מומסת, קמח שקדים, מלח, ביצים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד
  • משטחים על תבנית קיש קוטר 24 כולל הדפנות, דוקרים מעט במזלג, מכניסים לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות לכ-8-10 דקות אפייה, כשהבצק משחים קלות מוציאים ומצננים.
  • בזמן שהבסיס בתנור מכינים את המלית: מלהיטים מחבת, מוסיפים מעט שמן זית או חמאה ואת הבצל הקצוץ, מטגנים תוך ערבוב מפעם לפעם.
  • כשהבצל הופך שקוף מוסיפים את הפטריות ומקפיצים יחד עם הבצל כמה דקות. מוסיפים את עשבי התיבול, הבצל הירוק, אורגנו יבש, מלח, פלפל וכורכום, מערבבים ומבשלים יחד עוד 4-3 דקות
  • מעבירים לקערה ומצננים, מוסיפים את הגבינות והביצים ומערבבים, מוזגים על בסיס הבצק החצי אפוי. אם מעוניינים מקשטים מסביב בפרוסות שקדים מולבנים
  • מעבירים לאפיה נוספת של כחצי שעה או עד שהמלית כמעט מתייצבת, היא תמשיך להתבשל מהחום של עצמה עוד מספר דקות גם מחוץ לתנור
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

ארוחה מושקעת או אירוח חלבי? כל שבוע זה שבועות? כל הפינוקים חלביים שתדמיינו – עלינו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?