| | | | |

פריטטה מושקעת עם טריליון תוספות

פריטטה מושקעת ומהממת עם גמבות אדומות, תפו"א ועשבי תיבול עסיסיים, המשלבת במחבת אחד ארוחה שלמה
בהשראת: סתיו סעדון עמר
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
פריטטה

אין יותר כיף מאשר ארוחות בוקר עשירות ומזינות, ותכלס גם בכלל לא משנה באיזו שעה ביום, כי אפילו בערב כיף לאכול ארוחת "בוקר" מעולה וטעימה.

למשל…… פריטטה מושקעת ומהממת עם גמבות אדומות, תפוח אדמה ועשבי תיבול עסיסיים, כי בואו, נכון שביצים טעימות בכל מצב – ביצת עין, מקושקשת, רכה, ביצים עלומות, שקשוקה, חביתה, אבל אם תודו אין טעימה כמו פריטטה עשירה בכל טוב, שמשלבת במחבת אחד ארוחה אחת שלמה ומנצחת של פחמימה, ירקות וחלבונים.

לצד ירקות טריים, שמנת חמוצה וסחוג, ואולי איזו פרוסה לחם טרייה – זה הולך להיות הבוקר הכי טעים ומזין שלכם, שאפשר לזלול בכיףף גם לצהריים קליל ולערב מפנק

ספר המתכונים של סתיו סעדון עמר

פריטטה
צילום: סתיו סעדון עמר

למה באמת כדאי לכם: פריטטה

 

  • מתכון קליל של פריטטה שמושלמת לצד ירקות, שמנת חמוצה וסחוג
  • אין יותר כיף מאשר ארוחות בוקר עשירות ומזינות כמו פריטטה מהממת

שורה תחתונה: זה הולך להיות הבוקר הכי טעים ומזין שלכם, שאפשר לזלול בכיףף גם לצהריים ולערב קלילים

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים? פריטטה

פריטטה

פריטטה מושקעת עם טריליון תוספות

פריטטה מושקעת ומהממת עם גמבות אדומות, תפו"א ועשבי תיבול עסיסיים, המשלבת במחבת אחד ארוחה שלמה
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
לדרג
באדיבות: סתיו סעדון עמר

המצרכים

  • 5 ביצים
  • 4 תפוחי אדמה
  • 1 בטטה קטנה
  • 2 בצלים
  • 1 גמבה אדומה
  • צרור קטן של פטרוזיליה
  • 2 כפות קמח
  • כפית מלח
  • כפית פלפל

אופן ההכנה

  • ראשית, תדעו שישנן שתי אופציות שבהן אפשר להכין פריטטה - ברוב הפריטטות שולקים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות ומכניסים לבלילה, זה טעים מאוד, אבל אני יותר אוהבת לגרד אותם בפומפיה גסה, גם כי המרקם יותר נעים וגם כי זה יותר מהיר.
  • בשתי הדרכים המשך המתכון זהה, אך אם בחרתם בקוביות המבושלות כדאי בסוף הטיגון להכניס מעט לתנור כדי שייאפו מעט מלמעלה ויקבלו צבע מגרה.
  • מתחילים: מערבבים יחד את תפוחי האדמה המגורדים או השלוקים, מגרדים בנוסף גם את הבטטה ואת הבצל, מוסיפים את יתרת המרכיבים ומערבבים היטב.
  • במחבת גדולה מחממים שמן, וכשהשמן רותח מטגנים מעט את הגמבה האדומה חתוכה לקוביות קטנות, מעליה שופכים למחבת את כל הבלילה ומשאירים על אש גבוהה כשתי דקות, לאחר מכן מנמיכים ומכסים במכסה.
  • לאחר כ-10 דקות מסירים את המכסה, מניחים צלחת שמכסה את כל שטח הפנים של הפריטטה ובתנועה מהירה הופכים. לאחר מכן מחממים שוב שמן במחבת ומחליקים שוב את הפריטטה על הצד שעדיין לא בושל, לעוד כ-7 דקות על אש נמוכה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

פריטטה
צילום: סתיו סעדון עמר

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

שעת ערב, כל המשפחה בבית וכל המשפחה רעבה? לא להילחץ – אלא לדפדף!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?