נוריד בכל פלפל את הכובע עם הגבעול ונשמור בצד את המכסה. ננקה את פנים הפלפלים מגרעינים ומכל החלקים הלבנים
נקלף את הקישואים בקולפן ירקות ונחצה כל קישוא לשניים. נרוקן את הפנים של כל קישוא מהצד שחתכנו נשאיר דפנות דקים ונשאיר סגור בצד אחד,נסדר את הירקות בצפיפות בסיר רחב ושטוח עם דפנות גבוהים מעט.
להכנת המלית:
נחמם שמן במחבת, נוסיף את הבצל הקצוץ ונזהיב קלות, נוסיף את הבשר הטחון ונערבב, נוסיף את האורז ונערבב כדקותיים עד שנעשה לבן, ונוסיף את הפטרוזיליה והעגבניה המגוררת.
נתבל בפלפל, מלח ומי שרוצה להוסיף בהרט, נבשל יחד כ-5 דקות ונערבב מדי פעם. נסיר מהאש, ונמלא את הירקות שבסיר מבלי לדחוס כדי לאפשר לאורז לתפוח ולירקות לשמור על צורתם היפה.
להכנת הרוטב:
בסיר קטן נשים רסק עגבניות, מים רותחים ותבלינים ונבשל יחד כ-5 דקות. נטעם ונתקן תיבול. נטפטף כף מהרוטב בכל ירק ממולא, ואת שאר הרוטב ניצוק מסביב לירקות, כדי חצי מגובהם.
כעת נשים לכל פלפל את כובעו ללא הגרעינים, נביא לרתיחה ונבשל על אש נמוכה בסיר מכוסה חלקית כשעה. בסיר צריך להיות בעבוע קל בלבד משך כל זמן הבישול. במהלך הבישול נרטיבים בכף את הממולאים שלא יתייבשו מלמעלה. כדי שהאורז ישמור על צורתו ולא יהפוך להיות עיסתי יש להימנע מבישול יתר