| | | |

פשטידת ירק פרסית אסלית (קוקו סבזי מושלם)

פשטידת ירק פרסית אסלית (קוקו סבזי), מפוצצת בירק עסיסי ורענן, תפו"א מגוררים ותיבול מעולה.
בהשראת: שרית שוורץ
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
פשטידת ירק

מי שגדל בבית פרסי יודע ה-י-ט-ב כמה כיף להיכנס הביתה ולהיות מוצפים בניחוחות מעלפים של פשטידת ירק, שכל סבתא או אמא מכירות יותר בשם קוקו סבזי.

נכון, לכל עדה יש פשטידת ירק מדהימה, אבל לפרסים יש כנראה את ה-פשטידה שהיא בעצם קציצת ירק מטוגנת שאצלנון מגיעה בגרסת פשטידה אפויה שגם חוסכת זמן טיגון וגם יותר בריאה

והטעם? מה עוד אפשר לצפות מפשטידת ירק פרסית אסלית מפוצצת בכל ירק ירוק עסיסי  ורענן, כמו פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, תרד, עלי מנגולד ובצל ירוק, תפוחי אדמה מגוררים ותיבול מעולה. המרקם רך ועסיסי בטירוףףף, המראה ירוק מהפנט וחושני, והניחוחות יציפו את כל הבית בזכרונות ילדות טעימים ומעוררי תיאבון

ספר המתכונים של שרית שוורץ

פשטידת ירק
צילום: שרית שוורץ

למה באמת כדאי לכם: פשטידת ירק

 

  • פשטידת ירק פרסית אסלית, שכל סבתא או אמא מכירות יותר בשם קוקו סבזי
  • נכון, לכל עדה יש פשטידת ירק מדהימה, אבל לפרסים יש כנראה את ה-פשטידה

שורה תחתונה: מתכון מושלם של פשטידת ירק פרסית שתציף את הבית בזכרונות ילדות מעלפים

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים? 

פשטידת ירק

פשטידת ירק פרסית אסלית (קוקו סבזי מושלם)

פשטידת ירק פרסית אסלית (קוקו סבזי), מפוצצת בירק עסיסי ורענן, תפו"א מגוררים ותיבול מעולה.
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
לדרג
באדיבות: שרית שוורץ

ציוד

תבנית חד פעמית בינונית

המצרכים

  • 3 כוסות עלים ירוקים שונים שטופים וקצוצים: (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, תרד, עלי מנגולד, בצל ירוק)
  • 1 בצל מגורר
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים ומגוררים
  • 5 ביצים
  • מלח
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 1 כפית שטוחה כורכום
  • כפית פפריקה אדומה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כפות קמח חומוס (אם אין אז קמח רגיל)

אופן ההכנה

  • בקערה נטרוף את הביצים, התבלינים והקמח, נוסיף לקערה את הירק הקצוץ ונערבב.
  • נשמן תבנית ונשפוך פנימה את הבלילה. נאפה 30 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות במצב טורבו.

הערות וטיפים

  • אפשר להכין גם במחבת
  • אפשר לקרמל בצל ולהוסיף לבלילה. זה מקפיץ את הטעם
  • אפשר להמיר את הביצים בתוספת של עוד אבקת חומוס. 1 ביצה = 2-3 כפות קמח תפו"א או קמח חומוס מעורבבים עם 1-2 כפות מים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

הבמה כולה שלכם:

"מושלם"

דליה חלק

פשטידת ירק
צילום: דליה חלק

שאלות נפוצות: 

יש טיפ איך לחסוך זמן בקציצת העלים? לצערי אין לי דרך קיצור לזה. בבית הורי היו קונים בשוק כמויות. משרים, מנקים וקוצצים ומכניסים למקפיא במנות כך שלא צריך להכין בכל פעם מחדש.
יתאים עם קמח ללא גלוטן? אין לי קמח חומוס. כן, אין בעיה, אפשר להמיר לקמח ללא גלוטן
מי שיש לו סכרת אפשר במקום תפוח אדמה קישואים? בהחלט, אין צורך לבשל לפני, פשוט לגרד ולסחוט.
חמש ביצים זה לא הרבה ? לצערי כן, אבל זאת פשטידה גדולה יחסית, ואגב אין בה משהו אחר כמו גבינות לדוגמא שיש בפשטידות אחרות

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

נמנעים מבשר? פשוט נמאס ובא לכם צמחוני? סידרנו אותכם!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: שרית שוורץ | לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב בקבוצה: עושות קסמים במטבח עם שרית וביוטיוב

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?