מי שגדל בבית פרסי יודע ה-י-ט-ב כמה כיף להיכנס הביתה ולהיות מוצפים בניחוחות מעלפים של פשטידת ירק, שכל סבתא או אמא מכירות יותר בשם קוקו סבזי.
נכון, לכל עדה יש פשטידת ירק מדהימה, אבל לפרסים יש כנראה את ה-פשטידה שהיא בעצם קציצת ירק מטוגנת שאצלנון מגיעה בגרסת פשטידה אפויה שגם חוסכת זמן טיגון וגם יותר בריאה
והטעם? מה עוד אפשר לצפות מפשטידת ירק פרסית אסלית מפוצצת בכל ירק ירוק עסיסי ורענן, כמו פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, תרד, עלי מנגולד ובצל ירוק, תפוחי אדמה מגוררים ותיבול מעולה. המרקם רך ועסיסי בטירוףףף, המראה ירוק מהפנט וחושני, והניחוחות יציפו את כל הבית בזכרונות ילדות טעימים ומעוררי תיאבון
3כוסותעלים ירוקים שונים שטופים וקצוצים:(פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, תרד, עלי מנגולד, בצל ירוק)
1בצל מגורר
2תפוחי אדמה בינוניים מבושלים ומגוררים
5ביצים
מלח
פלפל שחור לפי הטעם
1כפית שטוחה כורכום
כפית פפריקה אדומה
2שיני שום כתושות
2כפות קמח חומוס(אם אין אז קמח רגיל)
אופן ההכנה
בקערה נטרוף את הביצים, התבלינים והקמח, נוסיף לקערה את הירק הקצוץ ונערבב.
נשמן תבנית ונשפוך פנימה את הבלילה. נאפה 30 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות במצב טורבו.
הערות וטיפים
אפשר להכין גם במחבת
אפשר לקרמל בצל ולהוסיף לבלילה. זה מקפיץ את הטעם
אפשר להמיר את הביצים בתוספת של עוד אבקת חומוס. 1 ביצה = 2-3 כפות קמח תפו"א או קמח חומוס מעורבבים עם 1-2 כפות מים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הבמה כולה שלכם:
"מושלם"
דליה חלק
צילום: דליה חלק
שאלות נפוצות:
יש טיפ איך לחסוך זמן בקציצת העלים? לצערי אין לי דרך קיצור לזה. בבית הורי היו קונים בשוק כמויות. משרים, מנקים וקוצצים ומכניסים למקפיא במנות כך שלא צריך להכין בכל פעם מחדש.
יתאים עם קמח ללא גלוטן? אין לי קמח חומוס. כן, אין בעיה, אפשר להמיר לקמח ללא גלוטן
מי שיש לו סכרת אפשר במקום תפוח אדמה קישואים? בהחלט, אין צורך לבשל לפני, פשוט לגרד ולסחוט.
חמש ביצים זה לא הרבה ? לצערי כן, אבל זאת פשטידה גדולה יחסית, ואגב אין בה משהו אחר כמו גבינות לדוגמא שיש בפשטידות אחרות
רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!
רק עוד דבר אחד אחרון!
נמנעים מבשר? פשוט נמאס ובא לכם צמחוני? סידרנו אותכם!