| | | |

בצל ממולא צמחוני ברוטב חמוץ-מתוק

בצל ממולא באורז וירקות משגעים ברוטב חמוץ-מתוק מהמם, יוצר עונג טעמים מושלם, עשיר ונימוח, ומראה יפהפה של בצלים שחומים ומקורמלים, אורז צבעוני מתובל היטב וכיף שמח על הצלחת!
בהשראת: אורטל מושיקה
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
בצל ממולא

וואי וואי וואי, הנה מנת אליפות שתככב באמת בכל שולחן, ותמלא את הבית בניחוחות מהממים של בצלים רכים במתיקות מעודנת ומראה יפהפה ומיוחד!

אז קבלו אותה – מנת בצל ממולא באורז וירקות משגעים ברוטב חמוץ-מתוק מהמם, שהשילוב ביניהם יוצר לא רק עונג טעמים מושלם, עשיר ונימוח, אלא גם מראה יפהפה של בצל שחומים ומקורמלים, אורז צבעוני מתובל היטב וכיף שמח על הצלחת!

טיגון קליל, מילוי קצר, קרמול מעודן ויש לכם מעדן נהדר כתוספת מיוחדת ויפה לכל ארוחה. רק תחשבו על הביס שיחכה לכם – בצל קריספי ומתקתק שפוגש אורז רך ומהביל בפנים. בלוטות הטעם כבר מתחילות לעבוד?? אז רוצו להכין!

 

ספר המתכונים של אורטל מושיקה

מא' עד ת': צפו בשלבי ההכנה

בצל ממולא
צילום: אורטל מושיקה
בצל ממולא
צילום: אורטל מושיקה
בצל ממולא
צילום: אורטל מושיקה
בצל ממולא
צילום: אורטל מושיקה


למה באמת כדאי לכם: בצל ממולא

 

  • עונג טעמים מושלם, עשיר ונימוח
  • מראה יפהפה של בצל שחומים ומקורמלים, אורז צבעוני מתובל היטב וכיף שמח על הצלחת!
  • טיגון קליל, מילוי קצר, קרמול מעודן ויש לכם מעדן נהדר כתוספת מיוחדת ויפה לכל ארוחה

שורה תחתונה: מנת אליפות שתככב בכל שולחן!

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? בצל ממולא

בצל ממולא

בצל ממולא צמחוני ברוטב חמוץ-מתוק

בצל ממולא באורז וירקות משגעים ברוטב חמוץ-מתוק מהמם, יוצר עונג טעמים מושלם, עשיר ונימוח, ומראה יפהפה של בצלים שחומים ומקורמלים, אורז צבעוני מתובל היטב וכיף שמח על הצלחת!
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
לדרג
באדיבות: אורטל מושיקה

המצרכים

  • 6-7 בצלים גדולים מאוד
  • 2 כוסות אורז פרסי עגול שטוף ומיובש .
  • 1 גזר מגורר
  • 2 עגבניות מקולפות וקצוצות דק
  • 2 בצלים קצוצים
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • חופן חמוציות
  • 2 כפות שמן
  • 5 שזיפים מיובשים קצוצים גס

תיבול לאורז:

  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית תבלין בהרט
  • ½1 כפית מרק עוף טבעי ללא חומרים משמרים.
  • ½ כפית פפריקה אדומה
  • ½ כורכום

לרוטב:

  • 2 כוסות מים רותחים
  • 2 כפות סילאן טבעי
  • 2 כפות רוטב רימונים
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח פלפל לפי טעם

אופן ההכנה

  • נקלף את הבצלים ונחרוץ בהם פס עד לאמצע (כמו שחותכים לחצי, אבל רק עד האמצע, נשים בסיר ונשפוך מים רותחים עד כיסוי. נבשל עד ריכוך הבצלים ועד שהם נפתחים לבד מעט, ונצנן
  • בינתיים בסיר נטגן בצל עד שקיפות, נוסיף את האורז, נטגן קלות, נוסיף את העגבניות והגזר נערבב ונתבל. נצנן ונוסיף את הפטרוזיליה והחמוציות
  • נפתח את הבצלים לעלה עלה נמלא כל עלה בתערובת האורז ונסדר יפה בסיר. נפזר את השזיפים מסביב
  • נערבב בקערה את כל חומרי הרוטב ונשפוך לסיר הבצלים הממולאים. נזליף עוד קצת סילאן מלמעלה. נביא לרתיחה ונבשל על אש קטנה חצי שעה-40 דקות ונסיים בתנור בתוכנית גריל להשחמה עדינה של הבצלים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

בצל ממולא
צילום: אורטל מושיקה

 

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!
בצל ממולא צמחוני ברוטב

מחפשים עוד תוספות מהממות שיתלוו לבצל הממולא המהמם לא פחות הזה? 

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

4 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?