בצל ממולא צמחוני ברוטב חמוץ-מתוק
וואי וואי וואי, הנה מנת אליפות שתככב באמת בכל שולחן, ותמלא את הבית בניחוחות מהממים של בצלים רכים במתיקות מעודנת ומראה יפהפה ומיוחד!
אז קבלו אותה – מנת בצל ממולא באורז וירקות משגעים ברוטב חמוץ-מתוק מהמם, שהשילוב ביניהם יוצר לא רק עונג טעמים מושלם, עשיר ונימוח, אלא גם מראה יפהפה של בצל שחומים ומקורמלים, אורז צבעוני מתובל היטב וכיף שמח על הצלחת!
טיגון קליל, מילוי קצר, קרמול מעודן ויש לכם מעדן נהדר כתוספת מיוחדת ויפה לכל ארוחה. רק תחשבו על הביס שיחכה לכם – בצל קריספי ומתקתק שפוגש אורז רך ומהביל בפנים. בלוטות הטעם כבר מתחילות לעבוד?? אז רוצו להכין!
למה באמת כדאי לכם: בצל ממולא
- עונג טעמים מושלם, עשיר ונימוח
- מראה יפהפה של בצל שחומים ומקורמלים, אורז צבעוני מתובל היטב וכיף שמח על הצלחת!
- טיגון קליל, מילוי קצר, קרמול מעודן ויש לכם מעדן נהדר כתוספת מיוחדת ויפה לכל ארוחה
שורה תחתונה: מנת אליפות שתככב בכל שולחן!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? בצל ממולא
בצל ממולא צמחוני ברוטב חמוץ-מתוק
המצרכים
- 6-7 בצלים גדולים מאוד
- 2 כוסות אורז פרסי עגול שטוף ומיובש .
- 1 גזר מגורר
- 2 עגבניות מקולפות וקצוצות דק
- 2 בצלים קצוצים
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- חופן חמוציות
- 2 כפות שמן
- 5 שזיפים מיובשים קצוצים גס
תיבול לאורז:
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח
- 1 כפית תבלין בהרט
- ½1 כפית מרק עוף טבעי ללא חומרים משמרים.
- ½ כפית פפריקה אדומה
- ½ כורכום
לרוטב:
- 2 כוסות מים רותחים
- 2 כפות סילאן טבעי
- 2 כפות רוטב רימונים
- מיץ מחצי לימון
- מלח פלפל לפי טעם
אופן ההכנה
- נקלף את הבצלים ונחרוץ בהם פס עד לאמצע (כמו שחותכים לחצי, אבל רק עד האמצע, נשים בסיר ונשפוך מים רותחים עד כיסוי. נבשל עד ריכוך הבצלים ועד שהם נפתחים לבד מעט, ונצנן
- בינתיים בסיר נטגן בצל עד שקיפות, נוסיף את האורז, נטגן קלות, נוסיף את העגבניות והגזר נערבב ונתבל. נצנן ונוסיף את הפטרוזיליה והחמוציות
- נפתח את הבצלים לעלה עלה נמלא כל עלה בתערובת האורז ונסדר יפה בסיר. נפזר את השזיפים מסביב
- נערבב בקערה את כל חומרי הרוטב ונשפוך לסיר הבצלים הממולאים. נזליף עוד קצת סילאן מלמעלה. נביא לרתיחה ונבשל על אש קטנה חצי שעה-40 דקות ונסיים בתנור בתוכנית גריל להשחמה עדינה של הבצלים
רק עוד דבר אחד אחרון!
בצל ממולא צמחוני ברוטב
מחפשים עוד תוספות מהממות שיתלוו לבצל הממולא המהמם לא פחות הזה?
עוד מתכונים מעניינים באתר
- קבלו עוד שלל מתכוני תוספות מושלמים שיככבו על כל שולחן – עכשיו באתר!
מקור: אורטל מושיקה
מאד רוצה לעשות היום, אבל מה יכול להחליף רכז רימונים? האם הוא חיוני?
היי פנינה,
אפשר להשתמש בחומץ בלסמי בשילוב עם סילאן או דבש.
בהצלחה!
הכנתי לחג היה מדהים עפו עליהם.
היי גבי,
שמחים מאוד שנהניתם מהמתכון 🙂
מוזמן להצטרף גם לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי לקבל מתכונים מעולים ישירות אליך!