Go Back
פשטידת ירק

פשטידת ירק פרסית אסלית (קוקו סבזי מושלם)

פשטידת ירק פרסית אסלית (קוקו סבזי), מפוצצת בירק עסיסי ורענן, תפו"א מגוררים ותיבול מעולה.
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: שרית שוורץ

ציוד

תבנית חד פעמית בינונית

המצרכים

  • 3 כוסות עלים ירוקים שונים שטופים וקצוצים: (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, תרד, עלי מנגולד, בצל ירוק)
  • 1 בצל מגורר
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים ומגוררים
  • 5 ביצים
  • מלח
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 1 כפית שטוחה כורכום
  • כפית פפריקה אדומה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כפות קמח חומוס (אם אין אז קמח רגיל)

אופן ההכנה

  • בקערה נטרוף את הביצים, התבלינים והקמח, נוסיף לקערה את הירק הקצוץ ונערבב.
  • נשמן תבנית ונשפוך פנימה את הבלילה. נאפה 30 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות במצב טורבו.

הערות וטיפים

  • אפשר להכין גם במחבת
  • אפשר לקרמל בצל ולהוסיף לבלילה. זה מקפיץ את הטעם
  • אפשר להמיר את הביצים בתוספת של עוד אבקת חומוס. 1 ביצה = 2-3 כפות קמח תפו"א או קמח חומוס מעורבבים עם 1-2 כפות מים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.