| |

חלה מתוקה לשבת (בלי ביצים!)

מתכון קל של חלה מתוקה לשבת ללא ביצים, רכה ויפהתציף את הבית באווירת סופ"ש חגיגית!
בהשראת: מלי מאירוב
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
חלה מתוקה

נכון, אפשר לקנות חלה מתוקה בכל סופר, נכון, אפשר גם להעביר שבת שלמה עם חלה רגילה מהמכולת, א-בל עם מתכון כל כך קל של חלה לשבת ללא ביצים גם הסופ"ש שלכם יהיה מתוק ומפנק במיוחד..

חלה מתוקה וכ"כ רכה תציף את הבית בניחוחות אפייה משגעים ובאווירת סופ"ש חגיגית! היא דורשת הכנה קלילה בלבד, לישה במיקסר או ביד, אפשרות לעשות לחמניות קטנות ושובבות, התפחתה קצרה והמון אהבה…

והשוס – חלה מתוקה ללא ביצים בכלל, כך שלגמרי מתאימה גם לטבעונים, ותעשה לכם עונג שבת טעים על שולחן האוכל בליווי מתבלים טעימים וסלטים רעננים

ספר המתכונים של מלי מאירוב

חלה מתוקה
צילום: קרן נוח רוסו

למה באמת כדאי לכם: חלה מתוקה

  • חלה מתוקה ללא ביצים בכלל, כך שלגמרי מתאימה גם לטבעונים
  • לחמניות קטנות ושובבות – הכל הולך עם המתכון המושלם הזה…
  • חלה לשבת קלה להכנה ורכה להפליא

שורה תחתונה: חלה מתוקה ורכה רכה שתעשה לכם עונג שבת טעים על שולחן האוכל בליווי מתבלים טעימים וסלטים רעננים

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים

חלה מתוקה

חלה מתוקה לשבת (בלי ביצים!)

מתכון קל של חלה מתוקה לשבת ללא ביצים, רכה ויפהתציף את הבית באווירת סופ"ש חגיגית!
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
לדרג
באדיבות: מלי מאירוב

המצרכים

  • קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • כף אבקת גלוטן או משפר אפייה (לא חובה)
  • חצי כוס סוכר
  • 2 כוסות מים רגילים (ועוד כוס בצד)
  • חצי כוס שמן
  • מלח
  • שומשום

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר נשים קמח, שמרים יבשים, משפר אפיה וסוכר. נערבב ונוסיף 2 כוסות מים רגילים ונשמור עוד כוס בצד. נתחיל ללוש ונוסיף חצי כוס שמן וכף מלח.
  • נלוש ונוסיף כמה טיפות מים בהדרגה כל כמה שניות לישה. נלוש עשר דקות עד שהבצק דבוק לתחתית ומנותק מהדפנות. נרים אותו מהקערה עם ידיים משומנות ונעביר למשטח טיפה משומן
  • נעצב לכדור ונניח בקערה ונכסה ל-45 דקות בלבד להתפחה (גם לחלות).
  • נניח על משטח טיפה משומן, נרדד כל כדור ונעצב ונניח בתבנית עד 9 לחמניות. נבריש במים ונפזר שומשום ונתפיח שעה ורבע בתבנית או עד הכפלה
  • נתיז עם היד מים על הלחמניות ונכניס לתנור לאפייה רגילה על 190 מעלות מדף שני מלמטה עד לקבלת צבע זהוב בערך 20 דקות.
  • שעה אחרי שהלחמניות יצאו מהתנור ניתן להקפיא ולהפשיר בטמפרטורת החדר.

הערות וטיפים

  • אפשר ללוש ביד
  • את כוס המים השלישית נשים בטיפות ורק אם יש צורך
  • אל תעמיסו על התבנית יותר מ-9 לחמניות, כך שיתאפו כמו שצריך
  • חשוב להכניס לתנור רק שראיתם שתפח!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

חלה מתוקה
חלה מתוקה לשבת. צילום: קרן נוח רוסו
חלה מתוקה
צילום: קרן נוח רוסו

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון! 

עוד מתכונים מעניינים באתר

אם אתם  ממש בעניין של אפייה ביתית וחייבים לפתוח סופ"ש עם ריח של מאפיה בבית, יש לנו עמוד שאסור לפספס >> חלה לשבת: 12 מתכוני חלות לשבת מדהימות

מחפשים עוד ביס בצקי מושלם? עוד מתכוני מאפים ולחמים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?