Go Back
חלה מתוקה

חלה מתוקה לשבת (בלי ביצים!)

מתכון קל של חלה מתוקה לשבת ללא ביצים, רכה ויפהתציף את הבית באווירת סופ"ש חגיגית!
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: מלי מאירוב

המצרכים

  • קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • כף אבקת גלוטן או משפר אפייה (לא חובה)
  • חצי כוס סוכר
  • 2 כוסות מים רגילים (ועוד כוס בצד)
  • חצי כוס שמן
  • מלח
  • שומשום

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר נשים קמח, שמרים יבשים, משפר אפיה וסוכר. נערבב ונוסיף 2 כוסות מים רגילים ונשמור עוד כוס בצד. נתחיל ללוש ונוסיף חצי כוס שמן וכף מלח.
  • נלוש ונוסיף כמה טיפות מים בהדרגה כל כמה שניות לישה. נלוש עשר דקות עד שהבצק דבוק לתחתית ומנותק מהדפנות. נרים אותו מהקערה עם ידיים משומנות ונעביר למשטח טיפה משומן
  • נעצב לכדור ונניח בקערה ונכסה ל-45 דקות בלבד להתפחה (גם לחלות).
  • נניח על משטח טיפה משומן, נרדד כל כדור ונעצב ונניח בתבנית עד 9 לחמניות. נבריש במים ונפזר שומשום ונתפיח שעה ורבע בתבנית או עד הכפלה
  • נתיז עם היד מים על הלחמניות ונכניס לתנור לאפייה רגילה על 190 מעלות מדף שני מלמטה עד לקבלת צבע זהוב בערך 20 דקות.
  • שעה אחרי שהלחמניות יצאו מהתנור ניתן להקפיא ולהפשיר בטמפרטורת החדר.

הערות וטיפים

  • אפשר ללוש ביד
  • את כוס המים השלישית נשים בטיפות ורק אם יש צורך
  • אל תעמיסו על התבנית יותר מ-9 לחמניות, כך שיתאפו כמו שצריך
  • חשוב להכניס לתנור רק שראיתם שתפח!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.