באחש בתנור בוכרי בקלי קלות
בחש בוכרי, תבשיל בשר שמכינים בתנור בקלות ומתענגים על ארוחה מושקעת ומפנקת במיוחד! מתכון לבחש משגע שישתלט לכם על התפריט השבועי!
אם אתם לא מכירים את תבשיל הבשר השגע הזה, זה ממש הזמן להכיר! תבשיל מהמטבח הבוכרי, בדיוק כמו שמכינות הסבתות הבוכריות, מתובל טוב־טוב, עשיר בטעמים, ממלא ומחמם את הגוף והנפש!
מתכון פשוט שכולם יכולים להכין ולא דורש הפקה מיוחדת ותקבלו ארוחה מושלמת לצהריים, לערב ולסופי שבוע שתענג את כולם! אחרי ארוחה כזו, לפתוח כפתור במכנס ולהתרווח!
למה באמת כדאי לכם:
- בחש אורגינל בתנור, ארוחה שמכינים בתבנית אחת וללא לכלוך!
- ארוחה מלאה שמספיקה לכל המשפחה ויש בה ערכים תזונתיים רבים!
- תבשיל בשר עשיר בתיבול וכל ביס ממנו עושה חשק לעוד!
- ארוחה מושלמת לחימום הגוף, הלב והנפש בימים קרים!
שורה תחתונה: אם מתחשק לכם לתבל את השגרה בארוחה מפנקת במיוחד, תכינו בחש אסלי בקלות!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
המצרכים
- ½ קילו בשר בקר צלעות
- 2 חבילות כוסברה
- 1 חבילה בצל ירוק
- ½2 כוסות אורז (עדיף עגול)
- ½ כוס שמן
- מלח (קורט)
- פלפל שחור (לפי הטעם)
לרוטב:
- ¼ כוס שמן זית
- 1 כף סילאן
- מלח (קורט)
- פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
- פפריקה מתוקה (לפי הטעם)
- כמון (לפי הטעם)
- אבקת מרק (מעט)
- ½ כוס מים
אופן ההכנה
- לשים בקערה 500 גר בשר בקר צלעות קצוץ דק דק.
- לנקות ולקצוץ דק דק 2 חבילות כוסבה, וחבילת בצל ירוק.
- ½2 כוסות אורז עגול שטוף היטב (ממליצה על עגול לא ניסיתי משהו אחר). ½ כוס חד פעמי לשתייה קרה שמן, מלח בנדיבות ופלפל שחור גרוס.
- מערבבים את כל מה שבקערה כמו בצק עם הידיים טוב טוב ושמים בתוך שקית קוקי גדולה (כתוב על האריזה ענק).
- לנקות חלקי עוף - איזה שאוהבים (אישית הכנתי עם שוקיים).
להכנת הרוטב לעוף :
- לערבב בכוס חד פעמי לשתייה קרה ¼ כוס שמן זית, כף סילאן, מלח, פלפל שחור גרוס, פפריקה מתוקה, כמון מעט אבקת מרק.
- לעסות היטב את העוף ברוטב ולשים בתוך אותה שקית מעל הבאחש.
- לשפוך בפנים אל תוך השקית 1/2 כוס רגילה מים ולקשור את השקית היטב.
- את השקית עכשיו לשים בתבנית תנור עמוקה לעשות 4 חורים קטנים עם קיסם שיניים שיהיה לאוויר לאן לצאת מהשקית.
- לשפוך מסביב לשקית הרבה מים (יתן אדים ויגרום שהאורז יתבשל ולא יתייבש, לא צריך יותר מים בתוך השקית מתבשל מהאדים).
- לשים בתנור על 200 מעלות בערך שעה וחצי (לא יותר מידי כי זה יתייבש).
- להוסיף מים לתבנית במידת הצורך( אם התאדה מאוד), השקית תתנפח מאוד וכך זה מתבשל מהלחץ והאדים.
שאלות נפוצות: בחש
האם הבשר צריך להיות טחון או קצוץ באופן ידני? קצוץ באופן ידני. |
אפשר להוסיף שמיר? זה לא במקור אבל אם את רוצה ניתן להוסיף חצי צרור שמיר. |
יש חמוציות בפנים? לא, זה הבשר קצוץ דק. |
אפשר במקום בשר טחון חזה עוף טחון קצוץ? אפשר להחליף לחזה עוף קצוץ אבל זה טעם אחר לגמרי. |
מה הכמויות של התבלינים? מלח פפריקה כמון פלפל? בהנחה שאני מכניסה 5 שוקיים? מפחדת שיצא לי ללא טעם. אני מפזרת עם היד קצת מכל דבר בתוך הכוס עם השמן זית מהמלח לשים טיפה יותר שיהיה טעם, באורז לשים יחסית בנדיבות לא יודעת לומר כמה זה יוצא בדיוק. |
הבמה כולה שלכם:
"עשיתי יצא מושלם!"
איריס צדיק שאקו
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: בחש מתכון מאת: Ayelet Maman
אני אוהב את המתכונים פה! אבל, המתכון לבכש בוכרי זה לא! סורי!!
היי שי,
נשמח לדעת למה אתה לא מרוצה מהמתכון. האם ניסית אותו?
ממתינים לתגובתך 🙂
מתכון מהמם!! הכנתי כמה פעמים למשפחה המורחבת, השתמשתי בחצי כמות בשר של צלעות וחצי כמות בשר של צוואר טלה, יוצא מטריף.
איזה כיף לשמוע בת אל תודה על הפרגון! אם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
האם ניתן לבשל על אש קטנה בסיר סוטאג'?
היי חגית, בהחלט אפשר!
מתכון מצויין! רק כמה פעמים שהכנתי לא כל האורז התרכך, חלק ממנו בעיקר בחלק העליון יצא יבש ולא מבושל. מה ניתן לעשות?
תודה רבה
היי חגית, נסי להעלות את כמות הנוזלים שאת מבשלת את האורז, בהצלחה ובתיאבון!
תודה רבה איילת יקרה!
היי
את הכל מבשלים בתוך השקית קוקי?
היי דני,
נכון מאוד, הכול מתבשל בתוך השקית.
בהצלחה 🙂
המתכון מעניין ונראה טעים
מתכון מהמם!! הכנתי כמה פעמים למשפחה המורחבת, השתמשתי בחצי כמות בשר של צלעות וחצי כמות בשר של צוואר טלה, יוצא מטריף.
מתכונים נראים לי טעימים דבר ראשון מחר אני מכינה
אין שום במתכון בחש
האם חצי כוס מים מספיקה לכמות האורז?
היי עדינה,
כחלק מהוראות ההכנה, שופכים מסביב לשקית הקוקי הרבה מים (זה יוצר אדים וגורם לכך שהאורז יתבשל ולא יתייבש. לא צריך יותר מים בתוך השקית מפני שהאורז מתבשל באדים.
בהצלחה 🙂