| |

עוגיות תמרים פריכות נוסח כורדיסטן

 עוגיות מגולגלות מבצק פריך פשוט וקליל שלא דורש הרבה עבודה.
בהשראת: ישראלה אזולאי
ציון 4.23 על ידי 9 דירוגים
עוגיות תמרים פריכות נוסח כורדיסטן

עוגיות תמרים פריכות שמכינים בקלי קלות. עוגיות מגולגלות מבצק פריך פשוט וקליל שלא דורש הרבה עבודה,

ממלאים בממרח תמרים עם נגיעות קלות של קינמון,

מגלגלים ואופים לקבלת עוגיות שהן כל כך טעימות, שצריך להיזהר לא לזלול את כל התבנית בבת אחת! מומלץ בחום. 

ספר המתכונים של ישראלה אזולאי

עוגיות תמרים פריכות נוסח כורדיסטן
צילום: ישראלה אזולאי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגיות תמרים פריכות נוסח כורדיסטן

עוגיות תמרים פריכות נוסח כורדיסטן

 עוגיות מגולגלות מבצק פריך פשוט וקליל שלא דורש הרבה עבודה.
ציון 4.23 על ידי 9 דירוגים
לדרג
כמות 30 עוגיות
באדיבות: ישראלה אזולאי

ציוד

כוס מידה אוניברסלית
תבנית אפייה בינונית
מעבד מזון

המצרכים

לבצק:

  • ½2 כוסות קמח רגיל (מנופה)
  • 4 כפות סוכר
  • חמאה / או מרגרינה לפרווה (250 גרם - חתוכה לקוביות קטנות )
  • מלח (מעט )
  • גרידת תפוז (מחצי תפוז)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 ביצה + חלמון

למלית:

  • ¾ קופסה ממרח תמרים
  • ¼ כפית קינמון
  • ציפורן (מעט טחונה )

אופן ההכנה

להכנת המלית:

  • מערבבים שלושת רבעי קופסת ממרח תמרים עם רבע כפית קנמון, ומעט צפורן טחונה.

להכנת הבצק:

  • במעבד מזון עם להב נשים: 2.5 כוסות קמח רגיל מנופה, 4 כפות סוכר, 250 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות (או מרגרינה לפרווה), מעט מלח, קליפה מגורדת מחצי תפוז, כפית אבקת אפייה.
  • נעבד עד קבלת תערובת במרקם חולי.
  • מוסיפים ביצה שלמה אחת וחלמון, ומעבדים מעט רק עד קבלת כדור בצק.
  • נעטוף בניילון נצמד ,ונקרר כשעה.
  • נחמם תנור 180 מעלות.
  • מחלקים את הבצק ל-2 כדורים.
  • לרדד כל כדור, על משטח מקומח, לעלה בעובי חצי ס"מ. (אפשר לרדד עם ניילון נצמד מעל הבצק, כך הוא לא נדבק).
  • נמרח על כל עלה ממילוי התמרים בשכבה עדינה(שלא יהיה מתוק מדי).
  • מגלגלים לרולדה, לשטח מעט, ולחתוך לפרוסות לא עבות.
  • מעבירים לתבנית שבה נייר אפיה (העוגיות עומדות ולא בשכיבה).
  • להכניס לתנור לבערך 13-15 דקות, רק עד קבלת צבע זהוב בהיר.
  • נצנן היטב, ונפדר מעט באבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגיות תמרים

אין נוזלים בבצק?
אין צורך, יש מספיק חמאה, וגם הביצים מאחדות.

 


הבמה כולה שלכם:
עוגיות תמרים פריכות נוסח כורדיסטן
צילום: מנאל אד
עוגיות תמרים פריכות נוסח כורדיסטן
צילום: מנאל אד

"הכנתי וכל המשפחה אהבה, מתכון מעולה!"
ג'נט


רק עוד דבר אחד אחרון!

יום הולדת? חג ושמחה? או שיש אורחים בדרך וסתם בא לכם להרשים?

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements