| | |

ממולאים מעולים (ארוחה שלמה סיר אחד!)

ארוחה שלמה בסיר אחד עם ממולאים מעולים וקלים שיעשו לכם צהריים או ערב מנחמים ומשביעים בטירוף מילוי עשיר של אורז ובשר ורוטב עגבניות סמיך בניחוח שום ריחני
בהשראת: אתי שחר
ציון 4.58 על ידי 7 דירוגים
ממולאים

איזה כיף שאפשר להכין בקלות ארוחה שלמה בסיר אחד עם מנת ממולאים מעולים וקלים שיעשו לכם צהריים או ערב מנחמים, חמים ומשביעים בטירוף.

כאן בחרנו פלפלים ממולאים הכי טעים שיש בצבעים שונים וקישואים ממולאים, אבל לגמרי אפשר לערבב באותו סיר ירקות שונים כמו עגבניות או בצל,

טעמי הירקות העסיסיים משתלבים מושלם במילוי העשיר של אורז ובשר טחון ותיבול נהדר ומדויק כשעל הכל עוטף רוטב עגבניות וסמיך בניחוח שום ריחני..

אז… אם אתם באמת רוצים לצאת עם בטן מלאה בארוחת הצהריים – אין כמו סיר ממולאים מופלאים ורכים לעשות את העבודה…

ספר המתכונים של אתי שחר

ממולאים
צילום: אתי שחר

למה באמת כדאי לכם: פלפל ממולא מתכון

 

  • מנה מושלמת לכל ירק – פלפלים ממ‎ולאים בשר , קישואים ממולאים בשר , וכל ירק אחר שרק תרצו
  • ארוחה שלמה בסיר אחד לצהריים או ערב מלאים בטעם חם ומנחם
  • מתכון לפלפל ממולא או קישוא משביע בטירוף עם מילוי עשיר של אורז ובשר ורוטב עגבניות סמיך בניחוח שום ריחני

שורה תחתונה: רוצים לצאת עם בטן מלאה בארוחה? אין כמו סיר ממו‎לאים מופלאים ורכים לעשות את העבודה…

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? מתכון לממולאים

ממולאים

ממולאים מעולים (ארוחה שלמה סיר אחד!)

ארוחה שלמה בסיר אחד עם ממולאים מעולים וקלים שיעשו לכם צהריים או ערב מנחמים ומשביעים בטירוף מילוי עשיר של אורז ובשר ורוטב עגבניות סמיך בניחוח שום ריחני
ציון 4.58 על ידי 7 דירוגים
לדרג
באדיבות: אתי שחר

ציוד

מידה: כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • ירקות למילוי
  • 3 פלפלים אדומים בגודל בינוני
  • 3 פלפלים ירוקים בהירים בגודל בינוני
  • 2 קישואים עבים וארוכים
  • חומרים למלית
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1 כוס אורז (פרסי / בסמטי)
  • שמן קנולה לטיגון
  • 250-300 גרם בשר בקר טחון
  • 3 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 1 עגבנייה מגוררת על פומפייה דקה ללא הקליפה
  • פלפל שחור
  • מלח
  • קצת בהרט (לא חובה)
  • לרוטב
  • 300 גרם רסק עגבניות
  • 2-3 כוסות מים רותחים
  • פלפל שחור
  • מלח
  • כפית סוכר
  • שום כתוש

אופן ההכנה

  • מורידים בכל פלפל את הכובע עם הגבעול, ומסירים בסכין את הגרעינים שומרים בצד,
  • מנקים את פנים הפלפלים מגרעינים ומכל החלקים הלבנים, מקלפים את הקישואים בקולפן ירקות חוצים כל קישוא לחצי (לא לקלף) מרוקנים את הפנים של כל קישוא, מהצד שחתכנו משאירים דפנות דקים ומשאירים סגור בצד אחד.
  • מסדרים את הירקות בצפיפות בסיר רחב ושטוח עם דפנות גבוהים מעט,
  • כעת מכינים את המלית - מחממים שמן במחבת, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומזהיבים קלות, מוסיפים את הבשר ומערבבים, מוסיפים את האורז ומערבבים כדקותיים עד שהוא נעשה לבן, מוסיפים פטרוזיליה ועגבנייה מגוררת מערבבים, מתבלים ומבשלים יחד כ-5 דקות.
  • מערבבים מדי פעם, מסירים מהאש, ממלאים את הירקות שבסיר מבלי לדחוס כדי לאפשר לאורז לתפוח ולירקות לשמור על צורתם היפה,
  • להכנת הרוטב שמים בסיר קטן את כל החומרים, מבשלים כמה דקות ומטפטפים כף מהרוטב בכל ירק ממולא. את שאר הרוטב יוצקים מסביב לירקות, כדי חצי מגובהם,
  • מכסים כל פלפל ב"כובע שלו ללא הגרעינים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה בסיר מכוסה חלקית כשעה.
  • בסיר צריך להיות בעבוע קל בלבד משך כל זמן הבישול. במהלך הבישול מרטיבים בכף את הממולאים שלא יתייבשו מלמעלה, כדי שהאורז ישמור על צורתו ולא יהפוך להיות עיסתי יש להימנע מבישול יתר.
  • הממולאים יקבלו טעם נוסף אם תכניסו אותם בסיום הבישול לתנור בחום גבוה ל-10 דקות לצריבה קלה, אפשר גם מתחת לגריל לחמש דקות לערך
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

ממולאים
צילום: אתי שחר
ממולאים
צילום: אתי שחר

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

בחורף, סתיו או קיץ – לפעמים כל מה שרוצים זה להישאר במיטה, להתפנק עם אוכל מנחם, וזהו – כי מגיע לכם!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?