סלט קינואה טעים ובריא
סלט קינואה עשיר ומזין, שמכינים בקלות ובמהירות ומתאים לכל ארוחה ביום! מתכון פשוט לסלט שכולו בריאות!
לקינואה יש ערך תזונתי גבוה מאוד והיא מכילה ברזל, ויטמינים, סידן, סיבים תזונתיים וערכים נוספים שמומלץ לצרוך בתפריט היומי. נוסף על כך, לקינואה אין טעם דומיננטי והיא, למעשה, מקבלת את הטעמים שהיא באה איתם במגע.
מתכון של סלט קינואה, המכיל אגוזי מלך, חמוציות, בטטה ועוד ירקות עשירים בתיבול מפנק ומתקבל סלט צבעוני למראה, עשיר בטעמים ואחד המזינים ביותר שניתן להכיל. כל הטוב הזה בסלט אחד ובכלום עבודה!
למה באמת כדאי לכם:
- מתכון קל שכולם יכולים להכין ולא צריך להיות שפים גדולים!
- מתכון מהיר שניתן להכין גם בימים עמוסים וכשאין זמן להשקיע!
- סלט קינואה עשיר ומזין המכיל ערכים תזונתיים רבים!
- סלט מושלם לצמחונים, טבעונים ומשתלב נהדר בכל ארוחה!
שורה תחתונה: סלט קינואה קל, מהיר, מזין וטעים – לא משאיר תירוצים! מומלץ להכין לפחות פעם בשבוע!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
המצרכים
- ½1 כוסות קינואה
- שמן (מעט )
- 1 צרור פטרוזליה (קצוצה)
- 2 מלפפונים (חתוכים)
- בטטה (חתוכה לקוביות )
- אגוזי מלך (קצוצים - לפי הטעם)
- חמוציות (לפי הטעם)
לרוטב:
- שמן זית (לפי טעם)
- מלח (לפי טעם)
- פלפל שחור (לפי טעם)
- 1 כפית סילאן
- שמן שומשום (מעט )
אופן ההכנה
- את קוביות הבטטה נאפה בתנור עם שמן זית עד לריכוך.
- נבשל את הקינואה בסיר קטן שמים מעט שמן, כוס וחצי קינואה, 3 כוסות מים רותחים.
- נביא לרתיחה ונבשל על אש נמוכה עם מכסה סגור כ- 20 דקות.
- לאחר 20 דקות נכבה את האש ונשאיר סגור 10 דקות.
- בקערה נשים את הקינואה, עם קוביות הבטטה האפויות, פטרוזיליה, אגוזים קצוצים גס, חמוציות ומלפפון.
- נערבב את כל חומרי הרוטב ונשפוך על הסלט ונערבב היטב.
רק עוד דבר אחד אחרון!
לפני שאתם מתנפלים על סלט קינואה זה – למה לא לנסות עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.
הכי כיף לאכול בריא בלי להתפשר על הטעם. מה למשל? הנה עוד כמה רעיונות של מתכונים בריאים מושלמים. רק תבחרו!
מקור: סלט קינואה מתכון מאת: Moran Turgeman