| | | | |

לביבות תפוחי אדמה בתנור

מתכון ללביבות תפוחי אדמה בגרסה צמחונית, שניתן לטגן או לאפות. קל, פשוט וטעים.
בהשראת: נטלי לוי
ציון 4.17 על ידי 6 דירוגים
מתכון ללביבות תפוחי אדמה

לביבות תפוחי אדמה משגעות, בגרסה צמחונית, שלא משאירה תירוץ לאף אחד! מתכון לביבות תפוחי אדמה קל ומהיר להכנה!

אין כמו קציצות תפוחי אדמה, בין אם הן מטוגנו או אפויות, הן פשוט ממכרות ואוכלים אותן כמו צ'יפס. אז אם אנחנו עדיין בחנוכה זו סיבה כפולה להכין לביבות תפוחי אדמה ולפנק את כל המשפחה והאורחים!

ניתן להכין מטוגן או אפוי, כך או כך הן ממכרות וקשה להפסיק לאכול! מושלמות ליד גבינות שמנות עשירות, עם טחינה, עם ירקות חתוכים ואפילו בתור נשנוש לצד הכוסית שמרימים לכבוד החג.

ספר המתכונים של נטלי לוי

לביבות תפוחי אדמה משגעות
צילום: נטלי לוי

למה באמת כדאי לכם: לביבות תפוחי אדמה בתנור

  • ניתן להכין אותם בתנור או לטגן והן יוצאות טעימות בכל מצב!
  • לביבות בגרסה צמחונית שכולם יכולים לאכול וניתן לשדרג עם עוף למי שרוצה!
  • מנה מושלמת בתור ארוחת צהריים, ארוחת ערב או בתור נשנוש ליד הבירה!
  • מתכון קל ומהיר להכנה ללביבות שכיף לאכול גם בימי שגרה!

שורה תחתונה: כשיש מתכון שתמיד מצליח, מכינים אותו בקביעות ומתפנקים כראוי!

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון ללביבות תפוחי אדמה

לביבות תפוחי אדמה בתנור

מתכון ללביבות תפוחי אדמה בגרסה צמחונית, שניתן לטגן או לאפות. קל, פשוט וטעים.
ציון 4.17 על ידי 6 דירוגים
לדרג
באדיבות: נטלי לוי

ציוד

מחבת לטיגון/תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • 3 תפוח אדמה
  • 1 בצל
  • 4 כפות קמח
  • 2 ביצים

לתיבול:

  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מרק עוף
  • ¼ כפית כורכום
  • ½ צרור פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  • נבשל את התפוחי אדמה במים ונמעך לפירה.
  • נגרד בצל אחד גדול בפומפייה.
  • נוסיף ארבע כפות קמח גדושות ושתי ביצים.
  • נתבל במלח פלפל מרק עוף כורכום ופטרוזיליה קצוצה.
  • נערבב הכל יחד ונטגן עד להזהבה או נאפה על 180 מעלות עד להזהבה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: לביבות תפוחי אדמה 

אני רוצה לאפות את זה כמה מעלות וכמה זמן?
200 מעלות כ10-15 דק עד שמשחים.
באפייה שמים שמן מעל?
טיפה מרססים על הניר אפיה.
אפשר לעשות עם עוף טחון גם?
כן כמובן עוף או בשר טחון גם.
האם אפשר במקום קמח לשים קורנפלור?
לא ניסיתי לצערי.
לביבות תפוחי אדמה בתנור
צילום: נטלי לוי

רק עוד דבר אחד אחרון!

מטוגן? אפוי? מוקרם? אין על תפו"א!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: מתכון ללביבות תפוחי אדמה מאת: Natali Levi

 

Similar Posts

14 Comments

    1. היי הילה, ככה"נ הגעת למתכון דרך המלצות של גוגל כשחיפשת קציצות טבעוניות, הקציצות האלה אינן טבעוניות ולא ציינו שהן כאלו במתכון עצמו. מקווים שמצאת מתכון מתאים, בהצלחה!

  1. כתבתם שהלביבות טבעוניות, אבל בחומרים כתוב שתי ביצים. מה אפשר לשים במקום הביצים

    1. היי סנדרה,
      את צודקת, אנחנו מתנצלים על כך. תיקנו את המתכון.
      נשמח להציע לך תחליפי ביצה ללביבות:
      1 ביצה = 125 גרם מחית גרגירי חומוס או שעועית לבנה מבושלים (אפשר מקופסת שימורים)
      1 ביצה = 125 גרם מחית תפו”א בטמפרטורת החדר או קר.
      1 ביצה = 2-3 כפות קמח תפו”א או קמח חומוס מעורבבים עם 1-2 כפות מים.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements