עוגת לימון בחושה משגעת
מתכון לעוגת קצף וקצפת נוסטלגית, שמכינים בקלות וכל ביס ממנה חלום!
עוגת קצף וקצפת נוסטלגית! מתכון לעוגה רכה, אוורירית וטעימה ביותר שכל ביס ממנה חלום!
אחת העוגות המפנקות שיש זו עוגת שכבות "ענן" עם קצף מרנג וקצפת משמנת מתוקה. עוגה שמעלה זיכרונות מהילדות וכל ביס ממנה מרחיב את הלב ומעלה חיוך!
מתכון פשוט שכולם יכולים להכין ותקבלו את העוגה הכי חלומית והכי מפנקת שיש! מרקם חלומי ושילוב טעמים מפנק, שכדאי להכין כבר היום ולהשאיר גם זמן להכנות סוף השבוע! לא תוכלו לעמוד בפני העוגה הזו!
למה באמת כדאי לכם: עוגת קצף וקצפת נוסטלגית
- עוגת קצף וקצפת, כמו של פעם, שמזכירה רגעים מחייכים מן העבר!
- מתכון פשוט ביותר להכנה וכולם יכולים להכין בקלות בבית!
- כל כך מפנקת מבחינת המרקם והטעם עד שתרגישו שאתם חולמים!
- עוגה מרשימה וטעימה שתגרוף מחמאות ותהיה הכוכבת בכל אירוח!
שורה תחתונה: אתם לא חולמים! עוגת קצף וקצפת שתגרום לכם לצבוט את עצמכם לוודא שאתם ערים!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
תבנית אפייה בינונית
כוס מידה אוניברסלית
המצרכים
תחתית בצק:
- 2 חלמונים
- 2 כפות סוכר גדושות
- ½ חבילה חמאה (100 גרם )
- 1 כוס קמח תופח
למרנג:
- 4 חלבונים
- ½1 כוסות סוכר
לקצפת:
- 2 חבילות שמנת מתוקה / צמחית (500 מ"ל)
- 1 כף נס קפה
- 2-4 כפות סוכר
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל (לא חובה)
לשוקולד:
- 1 חפיסה שוקולד (100 גרם)
- ¼ כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה
לתחתית בצק:
- מערבבים את כל החומרים ומשטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- ואופים בתנור 180 מעלות ל10 דקות בערך - עד להשחמה.
למרנג:
- מקציפים את החלבונים ללא הסוכר ואז מוסיפים סוכר בהדרגה - עד לקבלת קצף חזק.
- אופים בחום נמוך כשעה ורבע.
לקצפת:
- מקציפים ביחד את המצרכים.
הרכבת העוגה:
- מצננים את שתי השכבות.
- שמים את הבצק האפוי, מעל קצפת, ומעל את המרנג.
לשוקולד:
- להמיס שוקולד עם שמנת מתוקה כרבע כוס.
- לזלף ביד חופשית.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת קצף וקצפת
לאפות את הבצק קודם ואחרי שנאפה להוסיף את הקצף ולאפות ביחד? יש לך 2 אפיות לעשות: 1 בצק של התחתית 2 את הקצף שהוא המרנג. את לא אופה אותם יחד.קודם לאפות את הבצק שזה התחתית. לאחר מכן בתבנית נפרדת את הקצף שהוא המרנג …( שאותו בסוף התהליך את שמה למעלה..) את מכינה את הקצפת שזה השמנת עם הפודינג וכו' ..ואז מרכיבה את העוגה. בסיס אחר כך קצפת אחר כך את המרנג (הקצף האפוי) ואז שוקולד. |
איך מוציאים את המרנג בלי שיישבר? המרנג לאחר אפיה נעשה קשה .זמן האפיה הוא שעה ורבע בחום נמוך של 130 מעלות. מעבירים בזהירות ושמים מעל הקצפת. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: דליה בן חמו
היי זה לא שוקלד שמגיע בבקבוק כמו המייפל???
לא, זה קרם שוקולד שמכינים כמו שרשום למעלה, אך אם אפשר להשתמש כמו בסירופ שוקולד מהבקבוק הלחיץ אם את אוהבת, בתיאבון!
הי איך נייתן להעביר את המרנג שלא יישבר תודה
המרנג לאחר אפיה נעשה קשה .זמן האפיה הוא שעה ורבע בחום נמוך של 130 מעלות….מעבירים בזהירות ושמים מעל הקצפת. בהצלחה!
היי, אשמח לדעת לאיזו גודל תבנית זה מתאים
תודה
זו תבנית עם מכסה פלסטיק למי שמכירה..כמו תבנית אלומיניום בינונית, בהצלחה!
אשמח להכין את העוגה הזו פרווה. את השמנות אפשר להחליף בשמנת צימחית אבל האם יש תחליף לחמאה?
היי שירה,
כמובן, במתכון הזה אפשר להמיר את החמאה בשמן רגיל ולשים 1/3 פחות מכמות החמאה.
בהצלחה 🙂