Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
עוגת לימון בחושה משגעת
מתכון לעוגת קצף וקצפת נוסטלגית, שמכינים בקלות וכל ביס ממנה חלום!
ציון
4.17
על ידי
6
דירוגים
באדיבות:
דליה בן חמו
ציוד
תבנית אפייה בינונית
כוס מידה אוניברסלית
המצרכים
תחתית בצק:
▢
2
חלמונים
▢
2
כפות
סוכר גדושות
▢
½
חבילה
חמאה
(100 גרם )
▢
1
כוס
קמח תופח
למרנג:
▢
4
חלבונים
▢
½1
כוסות
סוכר
לקצפת:
▢
2
חבילות
שמנת מתוקה / צמחית
(500 מ"ל)
▢
1
כף
נס קפה
▢
2-4
כפות
סוכר
▢
2
כפות
אינסטנט פודינג וניל
(לא חובה)
לשוקולד:
▢
1
חפיסה
שוקולד
(100 גרם)
▢
¼
כוס
שמנת מתוקה
אופן ההכנה
לתחתית בצק:
מערבבים את כל החומרים ומשטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
ואופים בתנור 180 מעלות ל10 דקות בערך - עד להשחמה.
למרנג:
מקציפים את החלבונים ללא הסוכר ואז מוסיפים סוכר בהדרגה - עד לקבלת קצף חזק.
אופים בחום נמוך כשעה ורבע.
לקצפת:
מקציפים ביחד את המצרכים.
הרכבת העוגה:
מצננים את שתי השכבות.
שמים את הבצק האפוי, מעל קצפת, ומעל את המרנג.
לשוקולד:
להמיס שוקולד עם שמנת מתוקה כרבע כוס.
לזלף ביד חופשית.
נסית את המתכון ואהבת אותו?
כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.