Go Back
עוגת קצף וקצפת נוסטלגית

עוגת לימון בחושה משגעת

מתכון לעוגת קצף וקצפת נוסטלגית, שמכינים בקלות וכל ביס ממנה חלום!
ציון 4.17 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: דליה בן חמו

ציוד

תבנית אפייה בינונית
כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

תחתית בצק:

  • 2 חלמונים
  • 2 כפות סוכר גדושות
  • ½ חבילה חמאה (100 גרם )
  • 1 כוס קמח תופח

למרנג:

  • 4 חלבונים
  • ½1 כוסות סוכר

לקצפת:

  • 2 חבילות שמנת מתוקה / צמחית (500 מ"ל)
  • 1 כף נס קפה
  • 2-4 כפות סוכר
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל (לא חובה)

לשוקולד:

  • 1 חפיסה שוקולד (100 גרם)
  • ¼ כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה

לתחתית בצק:

  • מערבבים את כל החומרים ומשטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • ואופים בתנור 180 מעלות ל10 דקות בערך - עד להשחמה.

למרנג:

  • מקציפים את החלבונים ללא הסוכר ואז מוסיפים סוכר בהדרגה - עד לקבלת קצף חזק.
  • אופים בחום נמוך כשעה ורבע.

לקצפת:

  • מקציפים ביחד את המצרכים.

הרכבת העוגה:

  • מצננים את שתי השכבות.
  • שמים את הבצק האפוי, מעל קצפת, ומעל את המרנג.

לשוקולד:

  • להמיס שוקולד עם שמנת מתוקה כרבע כוס.
  • לזלף ביד חופשית.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.