מתכון לעוגיות שושנים (+טיפים להצלחה)

עם המתכון המושלם הזה של עוגיות שושנים אתם לעולם לא תפחדו יותר להכין את היפות יפות האלה, שיקחו אתכם למסע של טעמים מופלאים היישר לבית אמא וסבתא.
הן פריכות בטירוףףף, מרהיבות ביופיין ומשלבות בשלמות חומרים איכותיים והכנה קלה עם בצק שתענוג לעבוד איתו אפשר להכין אותן גם בגרסת פרווה נהדרת ולהגיש לאחר ארוחה בשרית, ארוחת שבת ולגמרי גם למשלוח מנות טעים ומרשים לפורים.
אחרי שתכינו פעם אחת מתכון לעוגיות שושנים – תעשו לכם ערב של שושנים בבית עם ביס מתוק, נימוח, נמס בפה שיבוא מושלם עם כוס קפה. הן גם טעימות בטירוף לילדים, שלהם אפשר לפזר קצת סוכריות צבעוניות ולזלול יחד

למה באמת כדאי לכם: מתכון לעוגיות שושנים
- עוגיות שושנים פריכות בטירוף, מרהיבות ביופיין ומוכנות בקלות עם בצק שתענוג לעבוד איתו
- עוגיות שושנים לגמרי מושלמות גם למשלוח מנות טעים ומרשים לפורים
- עם מתכון לעוגיות שושנים קל ופשוט יהיה לכם ערב של שושנים מתוק ומפנק
שורה תחתונה: מסע של טעמים מופלאים היישר לבית אמא וסבתא
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים: מתכון לעוגיות שושנים

מתכון לעוגיות שושנים (+טיפים להצלחה)
ציוד
המצרכים
- 200 גרם חמאה או נטורינה או מחמאה לפרווה (קרה וחתוכה לקוביות קטנות)
- 3 כוסות קמח
- ½1 כפית אבקת אפייה
- 4 כפות אבקת סוכר
- 3 חלמונים
- גביע שמנת חמוצה 200 מ"ל ( או 3/4 כוס מיץ תפוזים לפרווה)
- כפית חומץ או חצי כפית מלח
- ½ כוס סוכר
- חבילת אינסטנט וניל
- שקיק אבקת סוכר
אופן ההכנה
- בקערת המיקסר עם וו גיטרה נשים חמאה, קמח, אבקת אפייה ואבקת סוכר. נעבד במיקסר עד שהבצק נהיה פרורים גדולים והחמאה ללא גושים. נוסיף 3 חלמונים וגביע שמנת חמוצה או מיץ תפוזים ונעבד עד שנהיה בצק. לא להיבהל הבצק רך מאוד. נאסוף אותו מהמיקסר, נניח על ניילון נצמד, נקמח, נעטוף ונכניס למקרר לשעה או לילה אפילו.
- רק לפני שמוציאים את הבצק מקציפים במהירות גבוהה את 3 החלבונים עם כפית חומץ או חצי כפית מלח עד שנהיה בועות ואז נוסיף חצי כוס סוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב ואז נוסיף חבילה אינסטנט וניל ונקציף לקצף נוקשה.
- נוציא את הבצק, נחלק לשניים וחצי אחד נשמור במקרר. נפזר קמח בנדיבות על נייר אפייה או משטח סיליקון, נקמח גם את הבצק ונרדד ונבדוק שלא דבוק לתחתית.
- נחתוך שוליים שיהיה מרובע ישר, נשים מקצף הביצים ונמרח על הכל, ועם גלגלת פיצה נחתוך רצועות. נגלגל כל רצועה ונניח בתבנית עם מרווחים.
- נאפה 175 מעלות עד הזהבה בערך חצי שעה. אותו דבר נעשה עם הבצק השני. נחכה שמתקרר ונפזר אבקת סוכר מעל
הבמה כולה שלכם:

"שלמות"
אילנית מנצור

"הרגע יצאו מהתנור. אמאל'ה מושלם!!!"
ליאת זפרני קליין

"יצא מושלם"
אור סרוסי בשארי

שאלות נפוצות: עוגיות שושנים
כמה דקות הקצפה בערך לקצף נוקשה? די הרבה. תעמידו את המיקסר בצורה יציבה ותראו אם נוזל מהמקצף |
למה לא לעשות עגיל (כמו רולדה, ואז לחתוך)? כי הכל בורח ומתעוות |
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!