עוגת שיש אוורירית מטריפה ונימוחה
עוגת שיש מעלפת, טעימה והכי קלה להכנה שש! מתכון לעוגה מרהיבה למראה ומושלמת להגשה בכל רגע נתון!
עוגות שיש הן עוגות שתמיד גורמות לאורחים לפעור עיניים בהתפעלות ובצדק, הן תמיד מרשימות למראה ועושות לחשק לאכול מהן. אז הפעם הבאנו לכם מתכון לעוגת שיש גבוהה במיוחד שתרשים את האורחים עוד יותר!
מתכון משגע בקלות ההכנה שלו ותקבלו עוגת שיש אווירירית וגבוהה, שהמבט בה הוא רק הפרומו לתחושה המפנקת שהיא יוצרת! עוגה משולמת לכל אירוע ותוסיף אווירה חגיגית גם ביום רגיל!
למה באמת כדאי לכם: עוגת שיש גבוהה
- מתכון לעוגה קלה ביותר שיש להכנה ובלי הפקות במטבח!
- עוגה מרשימה ומדליקה למראה, שכיף להכין ויותר כיף להגיש ולאכול!
- עוגת שיש מטריפה ונימוחה במרקם מפנק במיוחד שיעלה רק חיוך!
- עוגה מושלמת להגשה לאורחים בכל עת, וכשרוצים להרשים בייחוד!
שורה תחתונה: טוויסט קטן במתכון ויש לכם עוגת שיש מטריפה, שתגרום לכם לזרוק את שאר המתכונים!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגת שיש אוורירית מטריפה ונימוחה
ציוד
המצרכים
- 6 ביצים
- ½1 כוסות סוכר
- 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- ¾ כוס שמן
- 1 כוס מים / מיץ תפוזים
- ½2 כוסות קמח
- ½ כוס קקאו
אופן ההכנה
- מפרידים את הביצים. מקציפים את החלבונים ומוסיפים את הסוכר בהדרגה. הסוד להצלחה הוא לא להקציף את החלבונים יותר מדי שיהיה במרקם של קצת יותר משמנת חמוצה.
- מוסיפים לחלמונים חצי כוס סוכר, תמצית וניל, שמן, מים או מיץ תפוזים, ובסוף מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה. בתנועות עטיפה מוסיפים את קצף החלבונים למרקם אחיד.
- משמנים תבנית ושופכים ¾ מהעיסה פנימה.
- ל-1/4 הבלילה הנוסף, מוסיפים חצי כוס קקאו ומערבבים בתנועות עטיפה. (אפשר גם להוסיף כפית גדושה של נס קפה)
- שופכים את הבלילה החומה לתבנית ומערבבים קלות בעזרת סכין.
- מכניסים לאפייה בתנור שחומם על 180 מעלות למשך 35-45 דקות בערך.
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: עוגת שיש מעלפת
האם את אפית בתבנית שהופכים אחרי אפיה? בגלל זה כל כך גבוה? כן אחרי האפייה הפכתי. |
איך שולפים את העוגה מהתבנית? אם זה סיר פלא כמו שלי מאלומיניום חייב לשמן את בתחתית אחרת הלכה העוגה, אם זה תבנית אנגל עגולה עם 3 רגליים מחומר אנדוניז לא צריך לשמן. |
אפייה רגילה או טורבו? רגילה. |
הבמה כולה שלכם:
"מהממתתת!"
ויקי עזריאל
"עוגת שייישששש הסטרית!!!"
נועה אלינוי
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: מתכון לעוגת שיש מאת Naomi Beroukhim, Noa Aloni
לא צריך להמיס את הקקאו?
היי תמי,
אין צורך מפני שזה יקרה בזמן האפייה. בהצלחה!
אפשר בתבנית כגולה רגילה
או מלבנית בינונית?
ו..תודה על המתכון
נראה נהדר!!
היי יעל,
כמובן 🙂
בהצלחה!
היי
העוגה ממש קלה להכנה ומאוד טעימה….❤️❤️
שמתי אותה בתנור 38 דקות והיא נשרפה קצת…
התבאסתי😭
אבל היא מהמממת מאמינה שאני יכין אותה עוד פעמיםםם
תודההההההה!!!😀
היי רות,
נהדר!
לפעם הבאה, אנחנו ממליצים לנסות לאפות בחום טיפה נמוך יותר, ב-10-20 מעלות, כדי שהיא תיאפה בצורה אחידה. לאפות עד שהיא יציבה לחלוטין.
בהצלחה!
עוגה מדהימה, כל כך רכה וטעימה שחוסלה מהר😋תודה רבה על המתכון המעולה!
היי שירה,
איזה כיף! תענוג שנהניתם מהעוגה ואת מוזמנת להראות לנו איך היא יצאה בקבוצה 🙂
היי אני רוצה להכין היום ולבוא להתארח השאלה אם לשים במקרר או בחוץ למשך הלילה עד מחר והאם אפשר לשים שוקולית במקום קקאו
היי אלמוג,
לשים במקרר אם חם מדי בחוץ, ואפשר לשים שוקולית במקום קקאו.
בהצלחה 🙂
עוגת שיש מעולה טעימה וקלה להכנה תודה??
היי תמר,
שמחים מאוד שנהנית מהמתכון! 🙂
האים משמנים את התבנית עם הרגליים
היי לאה,
משמנים כל חלק בתבנית שהעוגה נוגעת בו.
בהצלחה 🙂
עשיתי עוגות שייש ונפח כזה מעלףףףףף לא היה
אני בטוחה שהסוד הוא בכמות הנכבדת של המרכיבים
פשטט מעלפתתתת
היי נועה,
ממש שמחים שהעוגה יצאה ככה! 🙂
האם תבנית סיר הפלא
צריכים להפוך תעוגה שהיא יוצאת מהתנור
או לתת לה להתקרר בלי לנפוך תתבנית על הרגלים
היי קרן,
בכל אפייה של כל עוגה – יש לתת להן תמיד להתקרר לפני שהופכים את התבנית.
בהצלחה 🙂
הי, האם יתאים לתבנית סיר פלא עם רגליים? תודה מראש:)
היי,
בטח שיתאים, בהצלחה 🙂
האם יש אפשרות להוסיף איזה משקה אלכוהולי כמו כף ברנדי או כף ליקר לבלילה על מנת להעשיר את הטעם?
היי שולמית,
בטח, נשמע מעולה!
עשיתי בדיוק מה שרשום ויצא לי עוגה חלומית, בקושי שרד את השבת חחחח..
ממליץ ☺
היי אם יש לי ביצים גודל xl כמה לשים?
תודה
היי מור!
את יכולה להסתפק ב-4 ביצים אם הן XL.
בהצלחה 🙂
ואוו התלהבתי על המתכון הכנתי כבר כמה פעמים זה יוצא מושלם…
היי שרה!
משמח מאוד לדעת שהצליח לך ככה 🙂
אם בא לך לשתף אותנו בתמונה של העוגה, תוכלי להעלות אותה לפוסט של המתכון בקבוצת הפייסבוק שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
ערב טוב
אשמח לדעת אם את משמנים תבנית לפני שהופכים את הבלילה?
היי חגית!
לא הופכים את הבלילה, רק שופכים את הרבע שנותר אחרי שמוסיפים קקאו לשאר הבלילה ומערבבים.
מקווים שהצלחנו לענות על שאלתך 🙂
מזה אומר מרקם של שמנת חמוצה כמה זמן להקציף בערך?
מתחילים להקציף את החלבונים כ-2 דקות על מהירות נמוכה עד שמקבלים קצף לבן ורך, מוסיפים בהדרגה את הסוכר הלבן ובו זמני ממשיכים להקציף במהירות שהיא קצת יותר גבוהה, עד שמקבלים קצף מבריק ויציב.
אני לא אפיתי אותה.אמא שלי כן.ושלחה לי.יצא מושלם.ואמא שלי כתבה את המתכון בספר מתכונים שלה.מה שאומר שהיא עוד תאפה אותה. בילדות.עוגת שיש הייתה קבועה אצלנו בתפריט..וזה העלה זכרונות.טובים
שמחים שאהבת אופיר, ממש מרגש אותנו לקרוא כאלה תגובות! תמסור ד"ש לאמא ומקווים שנמשיך לחבר את שניכם דרך המתכונים שאנו משתפים.
תודה על המתכון. איזה גודל כוס חד פעמית? יש הרבה גדלים..
היי מיכל, כוס חד פעמית לשתייה חמה בנפח של 240 מ"ל או כוס מידה אוניברסלית, מה שיש ומה שנוח!
מקווים שעזרנו
בהצלחה ובתיאבון ♥
צוות מתוקים
האם מקציפים גם את החלמונים עם שאר המרכיבים? או רק מערבבים הכל יחד?
את החלמונים מוסיפים לקערה נפרדת מהחלבונים ומערבבים עם שאר החומרים הרטובים ואז מקפלים את קצף החלבונים הדרגתית פנימה, בהצלחה!
איפה הסוד של העוגה לא הבנתי
היי רוית, הסוד להצלחה של העוגה ולקבלת המרקם האוורירי וכל הגובה הזה הוא הוא לא רק הקצפת חלבונים, אלא להיזהר ולא להקציף את החלבונים יותר מדי, אלא רק עד שמקבלים מרקם של קצת יותר משמנת חמוצה ואז לעצור. להקפיד על הטיפ הזה ויוצא נפלא, בתיאבון ❤️