| |

לחם כפרי טבעי עם זרעים ואגוזים

מתכון מושלם של לחם כפרי ביתי, קריספי מבחוץ ורך מבפנים, עשיר באגוזים, שומשום פריך וגרעיני דלעת ממכרים.
בהשראת: איטל איטלי
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לחם כפרי

יש יותר תחושה של בית מאשר לחם כפרי טרי? מממ. אולי רק ניחוחות האפייה המשכרים שיוצאים מהתנור לאחר הכנה קלה וקצרה במיוחד!

אז הנה, במיוחד לכל מי שאוהב לחם אבל מפחד לאפות אותו בבית – מתכון מושלם של לחם כפרי ביתי, קראנצ'י במיוחד, קריספי מבחוץ ורך מבפנים מפנק בטירוף והכי קל להכנה.

הוא עשיר בחומרים משובחים, אגוזי מלך טחונים, שומשום פריך וגרעיני דלעת ממכרים, ויבוא מושלם למריחה עם שמנת ענוגה, חמאה רכה וכל ממרח שרק תרצו. ביס אחד ולא תרצו יותר שום לחם כפרי אחר, ו…אל תגלו לאף אחד – אבל הוא יהיה עוד יותר טעים ביום למחרת

ספר המתכונים של איטל איטלי

לחם כפרי
צילום: איטל איטלי

למה באמת כדאי לכם:

 

  • מתכון מושלם של לחם כפרי ביתי, קריספי מבחוץ ורך מבפנים
  • ששש… אל תגלו לאף אחד, אבל לחם כפרי יהיה עוד יותר טעים ביום למחרת
  • עשיר בחומרים משובחים, אגוזי מלך טחונים, שומשום פריך וגרעיני דלעת ממכרים,

שורה תחתונה: יש יותר תחושה של בית מאשר לחם כפרי טרי?

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

 דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

לחם כפרי

לחם כפרי טבעי עם זרעים ואגוזים

מתכון מושלם של לחם כפרי ביתי, קריספי מבחוץ ורך מבפנים, עשיר באגוזים, שומשום פריך וגרעיני דלעת ממכרים.
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
באדיבות: איטל איטלי

המצרכים

  • ½ קילו קמח לבן
  • ½ קילו קמח כוסמין 80%
  • קוביית שמרים טרייה או 2 כפות שמרים יבשים
  • ½3 כוסות מים פושרים ( 180 מ"ל)
  • 3 כפות סוכר
  • ¼ כוס שמן זית
  • חופן אגוזי מלך טחונים או קצוצים (אפשר סובין חיטה או פשתן טחון ועוד)
  • 1 כף מלח
  • לציפוי:
  • שומשום שיבולת שועל גרעיני דלעת ותבנית מים

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר נערבב את הקמח השמרים הסוכר נערבב ובהדרגה נוסיף את המים השמן האגוזים ולבסוף, לאחר שנהיה בצק אחיד, נוסיף את המלח וניתן לישה 10 דקות.
  • נשים בקערה משומנת וניתן מנוחה שעה. לאחר שעה נקמח את משטח העבודה, ניקח את הבצק ונחתוך ל-6 חלקים או 4 חלקים תלוי בגודל, ונעשה צורות (אין צורך לרדד עם מערוך אפשר לעבוד ידיים). נטבול בתבנית עם מים ואז בעדינות בזרעים, נניח בתבנית עם נייר אפייה ונכסה עם ניילון חד פעמי.
  • לאחר התפחה שנייה של שעה, נמלא תבנית עם מים רותחים, נניח בתחתית התנור בזהירות ונחמם תנור מראש על 200 מעלות. כשההתפחה השנייה הסתיימה - נשים את התבנית בתנור ללא טורבו עד שהלחמים מקבלים צבע שחום. נוציא ונכסה עם מגבת במשך שעה וחצי ורק אז נפרוס.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

לחם כפרי
צילום: איטל איטלי
לחם כפרי
צילום: איטל איטלי
לחם כפרי
צילום: איטל איטלי

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!

 


רק עוד דבר אחד אחרון!

טעים יותר, בריא יותר והכי זול שיש – כי בינינו, למה לקנות כשאפשר להכין?!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: לחם כפרי – איטל איטלי

Similar Posts

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements