פריקסה אפוי בתנור מקמח כוסמין
מתכון לפריקסה אפוי בתנור שמכינים מקמח כוסמין מלא, עם מרקם אוורירי.

לחג פחות משמין, עוברים לגרסה בריאה יותר לסנדוויץ’ טוניסאי האהוב ביותר, בלי להתפשר על הטעם בכלל!
קבלו מתכון לפריקסה אפוי בתנור שמכינים מקמח כוסמין מלא, המניב תוצאות חלומיות עם מרקם אוורירי, רך, ונדיר, וטעם טוב לא פחות.
משדרגים בכל מה שטעים ועשיר כמו טונה, ביצים, וחמוצים, ומפנקים את כולם בארוחה מלאה ומשביעה שיעופו עליה!
ספר המתכונים של אושרית יעקובוב

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?

פריקסה אפוי בתנור מקמח כוסמין
מתכון לפריקסה אפוי בתנור שמכינים מקמח כוסמין מלא, עם מרקם אוורירי.
לדרג
כמות 19 לחמניות
ציוד
תבנית אפייה בינונית
המצרכים
- ½ קילו קמח כוסמין מלא
- 1 כף שמרים יבשים
- 4 כפות שמן זית
- 1 כף ממתיק / סילאן טבעי / מייפל טבעי
- 1 כף מלח (מחוקה)
- ½1 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה
- שמים את כל המצרכים בקערת המיקסר (אפשר גם לישה ביד).
- נערבב עד לאיחוד של בצק מעט דביק.
- לאחר מכן נשים את הבצק בקערה משומנת להתפחה של שעה בערך.
- לאחר ההתפחה, נוריד נפח ונתפיח שוב למשך כחצי שעה.
- נחלק ללחמניות ונאפה בתנור שחומם מראש על 200 מעלות עד שהפריקסה מעט משחים, בערך רבע שעה. - לבדוק את התחתית של הלחמנייה, כשהיא מעט משחימה להוציא.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: פריקסה אפוי
אפשר גם להכין מקמח לבן באותה צורה? אפשר בהחלט. |
זה לא יוצא חנק? ממש לא חנק ממש טעים ורך. |



רק עוד דבר אחד אחרון!
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: פריקסה אפוי מקמח כוסמין מאת: אושרית תורג'מן יעקובוב
הי כמה יחידות יוצא ??
אפשר לעשות כמות קטנה יותר ??
תודה ❤
היי אביבה!
המתכון מייצר 12 לחמניות 🙂
את בהחלט יכולה להוריד לחצי את הכמות. בהצלחה!
אפשר בלי שמרים?
היי מירה, בלי שמרים ובלי טיגון לא היינו ממליצים להכין פריקסה כי זה לא יצא אוורירי.