| | | |

פריקסה אפוי בתנור מקמח כוסמין

מתכון לפריקסה אפוי בתנור שמכינים מקמח כוסמין מלא, עם מרקם אוורירי.
בהשראת: אושרית יעקובוב
ציון 4.75 על ידי 4 דירוגים
פריקסה אפוי בתנור מקמח כוסמין

לחג פחות משמין, עוברים לגרסה בריאה יותר לסנדוויץ’ טוניסאי האהוב ביותר, בלי להתפשר על הטעם בכלל!

קבלו מתכון לפריקסה אפוי בתנור שמכינים מקמח כוסמין מלא, המניב תוצאות חלומיות עם מרקם אוורירי, רך, ונדיר, וטעם טוב לא פחות.

משדרגים בכל מה שטעים ועשיר כמו טונה, ביצים, וחמוצים, ומפנקים את כולם בארוחה מלאה ומשביעה שיעופו עליה!

ספר המתכונים של אושרית יעקובוב

פריקסה אפוי בתנור מקמח כוסמין
צילום: אושרית יעקובוב

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

פריקסה אפוי בתנור מקמח כוסמין

פריקסה אפוי בתנור מקמח כוסמין

מתכון לפריקסה אפוי בתנור שמכינים מקמח כוסמין מלא, עם מרקם אוורירי.
ציון 4.75 על ידי 4 דירוגים
לדרג
כמות 19 לחמניות
באדיבות: אושרית יעקובוב

ציוד

תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • ½ קילו קמח כוסמין מלא
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כף ממתיק / סילאן טבעי / מייפל טבעי
  • 1 כף מלח (מחוקה)
  • ½1 כוסות מים פושרים

אופן ההכנה

  • שמים את כל המצרכים בקערת המיקסר (אפשר גם לישה ביד).
  • נערבב עד לאיחוד של בצק מעט דביק.
  • לאחר מכן נשים את הבצק בקערה משומנת להתפחה של שעה בערך.
  • לאחר ההתפחה, נוריד נפח ונתפיח שוב למשך כחצי שעה.
  • נחלק ללחמניות ונאפה בתנור שחומם מראש על 200 מעלות עד שהפריקסה מעט משחים, בערך רבע שעה. - לבדוק את התחתית של הלחמנייה, כשהיא מעט משחימה להוציא.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: פריקסה אפוי

אפשר גם להכין מקמח לבן באותה צורה?
אפשר בהחלט.
זה לא יוצא חנק?
ממש לא חנק ממש טעים ורך.
פריקסה אפוי בתנור מקמח כוסמין
צילום: אושרית יעקובוב
פריקסה אפוי בתנור מקמח כוסמין
צילום: אושרית יעקובוב
פריקסה אפוי בתנור מקמח כוסמין
צילום: אושרית יעקובוב

 

רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: פריקסה אפוי מקמח כוסמין מאת: אושרית תורג'מן יעקובוב

Similar Posts

4 Comments

    1. היי אביבה!
      המתכון מייצר 12 לחמניות 🙂
      את בהחלט יכולה להוריד לחצי את הכמות. בהצלחה!

    1. היי מירה, בלי שמרים ובלי טיגון לא היינו ממליצים להכין פריקסה כי זה לא יצא אוורירי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?