|

סופגניות עוואמה אסלי בטעם מושלם

 מתכון לעוואמה, סופגניות מהמטבח הערבי, קלות להכנה ומוגשות עם סירופ מתוק.
בהשראת: פוז נסאר
ציון 4.50 על ידי 6 דירוגים
סופגניות עוואמה אסלי

עוואמה, סופגניות אסליות מהמטבח הערבי. מתכון לסופגניות קטנות ומתוקות, שונות בטעם, אבל ממכרות לא פחות!

עוואמה היא מאכל מתוק המתאים בתור קינוח והיא מזכירה מאוד את הסופגניות והספינג'. דרך ההכנה שונה, יש בהן גם תפוחי אדמה ובמקום למלא אותו בריבה, מגישים אותו עם סירופ מתוק. 

מתכון פשוט ביותר להכנה ויש גם סרטון הכנה לעזר. קינוח מלא ועשיר שיגוון את המתוקים של החג וימתיק אותו אפילו יותר! מושלם לגיוון וכשרוצים להגיש משהו יוצא דופן שגם לא כל כך קשה להכין.

ספר המתכונים של פוז נסאר

סופגניות עוואמה אסלי
צילום: פוז נסאר

למה באמת כדאי לכם: סופגניות עוואמה

  • מתכון קל ביותר להכנה ויש גם סרטון לעזר כדי שיהיה קל יותר!
  • עוואמה הוא קינוח מושלם להגשה בחנוכה ובאירועים, כשרוצים לפנק במתיקות!
  • כל כך טעימים שהם עשויים להחליף את הסופגניות אצלכם בבית!
  • ניתן להכין גם פרווה ולהכין ללא יוגורט ועדיין יוצא טעים!

שורה תחתונה: לא צריך להיות רולדין כדי להכין סופגניות מיוחדות. פשוטי מכינים עוואמה וסוגרים עניין!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים? צפו:

סופגניות עוואמה אסלי

סופגניות עוואמה אסלי בטעם מושלם

 מתכון לעוואמה, סופגניות מהמטבח הערבי, קלות להכנה ומוגשות עם סירופ מתוק.
ציון 4.50 על ידי 6 דירוגים
לדרג
כמות 0
באדיבות: פוז נסאר

ציוד

סיר טיגון
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • ½ 2 כוסות קמח
  • 2 כפות סולת
  • 1 כוס מים פושרים
  • יוגורט (170 מ“ל - לא חובה אבל מוסיף המון)
  • 2 כפות שמן
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית חומץ
  • ½ 1 כפות שמרים יבשים
  • 1 תפוח אדמה (מבושל ומקולף)

סירופ:

  • 2 כוסות סוכר (לא חייב כמות כזו - אבל זה היחס של הסוכר והמים)
  • 1 כוס מים (לא חייב כמות כזו - אבל זה היחס של הסוכר והמים)
  • ½ כפית מיץ לימון

אופן ההכנה

  • נערבב יחדיו את החומרים מלבד תפוח האדמה, - לאחר שערבבנו נניח לבצק לתפוח כשעה.
  • בינתיים נמעך את תפוח האדמה למרקם חלק וללא גושים וכאשר עברה שעה מתחילת ההתפחה נערבב את תפוח האדמה עם העיסה ונלוש היטב.
  • לצורך הכנת העוואמה נכניס את העיסה לתוך שקית חזקה ונחתוך את הפינה למטה באמצעות מספריים.
  • נלחץ את השקית ונגזור את העיסה הזולגת ישירות אל תוך סיר עם שמן חם.
  • הסוד הוא שיטת הטיגון המיוחדת - יש לטגן ולהוציא בטרם הכדורים מתחילים להזהיב. לאחר מכן יש לתת להם להתקרר ואז לטגן שוב עד להזהבה.

סירופ:

  • לצורך הכנת הסירופ נערבב סוכר עם מים ביחס של 2 כוסות סוכר לכל כוס מים.
  • מרתיחים אותם עם חצי כפית מיץ לימון ל 8 דקות מרגע הרתיחה.

הגשה:

  • לצורך ההגשה נטבול בסירופ סוכר.

הערות וטיפים

הסוד הוא שיטת הטיגון המיוחדת - יש לטגן ולהוציא בטרם הכדורים מתחילים להזהיב. לאחר מכן יש לתת להם להתקרר ואז לטגן שוב עד להזהבה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוואמה

אלה בעצם סופגניות קטנות?
סוג של…. הטעם שונה עם הסירופ.
יש אופציה בלי יוגורט כדי שלא יהיה חלבי?
אפשר בלי.
אני די חדשה בעולם המטבח אם אני הולכת לסופר מה אני קונה? אין לי מושג.
קמח, יוגורט, שמרים יבשים, סולת ושמן.
מאיפה הכפית הזאת? אפשר תמונה שלה והאם אפשר בכפית רגילה?
זאת הכפית של סט הכפיות המדידה של פוקס אבל אפשר להשתמש בכל כפית שתרצי.
האם אפשר להכין מראש? וכמה זמן לפני?
רק באותו יום כמה שעות אבל למחרת מתקלקל.

 


הבמה כולה שלכם:
סופגניות עוואמה אסלי
צילום: גליה שמש

"גם אני הכנתי לפני כמה חודשים,
ממש טעים, – אבל שלך אליפות!"
גליה שמש

רק עוד דבר אחד אחרון!

טעים יותר, בריא יותר והכי זול שיש – כי בינינו, למה לקנות כשאפשר להכין?!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

4.50 from 6 votes (6 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements