Go Back
סופגניות עוואמה אסלי

סופגניות עוואמה אסלי בטעם מושלם

 מתכון לעוואמה, סופגניות מהמטבח הערבי, קלות להכנה ומוגשות עם סירופ מתוק.
ציון 4.50 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: פוז נסאר

ציוד

סיר טיגון
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • ½ 2 כוסות קמח
  • 2 כפות סולת
  • 1 כוס מים פושרים
  • יוגורט (170 מ“ל - לא חובה אבל מוסיף המון)
  • 2 כפות שמן
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית חומץ
  • ½ 1 כפות שמרים יבשים
  • 1 תפוח אדמה (מבושל ומקולף)

סירופ:

  • 2 כוסות סוכר (לא חייב כמות כזו - אבל זה היחס של הסוכר והמים)
  • 1 כוס מים (לא חייב כמות כזו - אבל זה היחס של הסוכר והמים)
  • ½ כפית מיץ לימון

אופן ההכנה

  • נערבב יחדיו את החומרים מלבד תפוח האדמה, - לאחר שערבבנו נניח לבצק לתפוח כשעה.
  • בינתיים נמעך את תפוח האדמה למרקם חלק וללא גושים וכאשר עברה שעה מתחילת ההתפחה נערבב את תפוח האדמה עם העיסה ונלוש היטב.
  • לצורך הכנת העוואמה נכניס את העיסה לתוך שקית חזקה ונחתוך את הפינה למטה באמצעות מספריים.
  • נלחץ את השקית ונגזור את העיסה הזולגת ישירות אל תוך סיר עם שמן חם.
  • הסוד הוא שיטת הטיגון המיוחדת - יש לטגן ולהוציא בטרם הכדורים מתחילים להזהיב. לאחר מכן יש לתת להם להתקרר ואז לטגן שוב עד להזהבה.

סירופ:

  • לצורך הכנת הסירופ נערבב סוכר עם מים ביחס של 2 כוסות סוכר לכל כוס מים.
  • מרתיחים אותם עם חצי כפית מיץ לימון ל 8 דקות מרגע הרתיחה.

הגשה:

  • לצורך ההגשה נטבול בסירופ סוכר.

הערות וטיפים

הסוד הוא שיטת הטיגון המיוחדת - יש לטגן ולהוציא בטרם הכדורים מתחילים להזהיב. לאחר מכן יש לתת להם להתקרר ואז לטגן שוב עד להזהבה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.