| | | |

מקרוד מתכון אמיתי מנצח

עוגיות סולת ותמרים שכולם אבל כולם אוהבים. עוגייה קלאסית, שתמיד מככבת!
בהשראת: פלורה היימן
ציון 4.28 על ידי 37 דירוגים
מתכון למקרוד

מקרוד אמיתי – טוניסאי, אלג'יראי, או שדווקא טריפוליטאי. מה שבטוח שעל העוגייה הזו, כולם עפים!

מתכון למקרוד מנצח לחג פורים מתוק במיוחד, לכם ולכל היקרים לבכם שיתפוצצו מאושר כשיבינו איך פינקתם אותם,

כבר בביס הראשון של העוגיה הראשונה ששולפים ממשלוח המנות. ים של זכרונות בעוגיית סולת ותמרים קלאסית אחת שכל הגילאים אוהבים. 

 
מקרוד מתכון, מקרוד אמיתי
צילום: פלורה היימן
 

למה באמת כדאי לכם: מקרוד מתכון מנצח

 

  • הכי טעים שיש: אין מצב מישהו שתישאר עוגיה בצלחת!
  • מתכון מתאים למשלוח מנות ולחג מתוק במיוחד.
  • עוגיות מפוצצות בתמרים העתירים בויטמינים ומתיקות טבעית!
שורה תחתונה: עוגיה מתוקה וקלאסית שתמיד מככבת!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון למקרוד

מקרוד מתכון אמיתי מנצח

עוגיות סולת ותמרים שכולם אבל כולם אוהבים. עוגייה קלאסית, שתמיד מככבת!
ציון 4.28 על ידי 37 דירוגים
לדרג
באדיבות: פלורה היימן

ציוד

תבנית חד פעמית בינונית
כוס מידה אוניברסלית 240 מ"ל

המצרכים

להכנת הבצק:

  • ¼2 כוסות סולת
  • ¼1 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 2 כפות סוכר
  • מלח (קורט)
  • ½ כוס שמן (חם)
  • 1 כוס מים (פושרים)

להכנת המילוי:

  • ½ קילו תמרים (טחונים)
  • 1 כף שמן
  • 1 כף קקאו
  • ¼ כפית אגוז מוסקט
  • ¼ כפית קינמון

להכנת הסירופ:

  • 3 כוסות סוכר
  • 2 כוסות מים
  • 1 פרוסת לימון
  • מי ורדים (כמה טיפות)

אופן ההכנה

  • להכין בצק רך מכל החומרים ולהניח למנוחה כעשרים דקות.
  • לערבב היטב את התמרים והתבלינים ולהניח בצד.
  • לחלק את הבצק ל-2 ולרדד כל חלק לעלה בעובי חצי סנטימטר.
  • למרוח את התמרים ולגלגל.
  • לפרוס באלכסון לפרוסות בעובי 1 סנטימטר ולטגן בשמן חם ועמוק.

סירופ:

  • לבשל את מרכיבי הסירופ עד להסמכה קלה.
  • לטבול בסירופ בעודו חם.

הערות וטיפים

  • אם הבצק קשה, אפשר להוסיף עוד מים - הבצק צריך לצאת רך!
  • איך נדע שהסירופ מוכן? - לקחת טיפה מהסירופ בין שתי אצבעות ולהפריד אותן אם נוצר מעין סיב הסירופ מוכן.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
 


הבמה כולה שלכם:
מקרוד אמיתי
צילום: אורלי קריאף פחימה

"יצא מעולה… חג שמח!!!"
אורלי קריאף פחימה

מתכון למקרוד
צילום: גילה לוי

"גם אני הכנתי!!!"
גילה לוי

רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: מקרוד מתכון מאת פלורה היימן

Similar Posts

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?