|

מתכון קל לאוזני המן מבצק פריך

מככב כל פורים: מתכון אוזני המן מבצק פריך קלאסי וקל!
בהשראת: הילה סמוכה רשתי
ציון 4.40 על ידי 23 דירוגים
אוזני המן
רוצים שכולם יזכרו את משלוח המנות שלכם? יש לנו סוד שיכול לעזור לכם… אתם חייבים לנסות את המתכון המנצח של אוזני המן שמככב כל פורים!
 

ספר המתכונים של הילה סמוכה רשתי

 
מככב כל פורים: מתכון אוזני המן מבצק פריך קלאסי וקל!                                                                                              צילום: ציפי משה

למה באמת כדאי לכם: אוזני המן מבצק פריך

  • אוזני המן ביתיות שפשוט לא תמצאו יותר טובות.
  • עוד סיבה מצויינת לחכות לפורים.
  • הן דקיקות, פריכות ומבדילות את משלוח המנות שלכם מהשאר.
  • כולם יבקשו את המתכון, בהתחייבות.
שורה תחתונה: זה המתכון שהולך ללוות אתכם כל פורים!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אוזני המן

מתכון קל לאוזני המן מבצק פריך

מככב כל פורים: מתכון אוזני המן מבצק פריך קלאסי וקל!
ציון 4.40 על ידי 23 דירוגים
לדרג
באדיבות: הילה סמוכה רשתי

ציוד

קערה
ניילון נצמד
מערוך
קורץ עיגולים
מצרכים למתכון
תבנית עם נייר אפייה

המצרכים

  • 300 גרם חמאה / מחמאה רכה לאוזני המן פרווה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • מעט גרידת תפוז או לימון
  • 2 חלמונים (הצהוב של הביצה)
  • 1/4 כוס מים
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 3.5 כוסות קמח לבן
  • אבקת סוכר לקישוט (לא חובה)
  • למילוי: כחצי כוס ממה שאוהבים (ממרח שוקולד, תמרים, חלבה וכו')

אופן ההכנה

  • בקערה גדולה נערבב את החמאה, אבקת הסוכר, סוכר הוניל, גרידת התפוז, 2 חלמונים, המים ואבקת האפייה עד לקבלת תערובת אחידה.
  • נוסיף את הקמח בהדרגה תוך כדי לישה ידנית עד לקבלת בצק רך ונעים.
  • נכסה את הקערה בניילון נצמד ונכניס לקירור של חצי שעה.
  • לאחר הקירור, נרדד את הבצק על משטח עבודה (כמה שיותר דק).
  • בעזרת קורץ נקרוץ עיגולים.
  • נניח כפית מהמילוי במרכז העיגול ונקפל 3 קצוות לצורת משולש.
  • נסדר את אוזני ההמן על תבנית מרופדת בנייר אפייה ונשמור מעט על רווחים.
  • נאפה את אוזני ההמן בתנור חם על 170 מעלות כ-10 דקות (עד להזהבה קלה).
  • בשלב זה אפשר לפזר מעט אבקת סוכר מלמעלה.

הערות וטיפים

מככב כל פורים: מתכון אוזני המן מבצק פריך קלאסי וקל!
צילום: גאולה ואתורי
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: אוזני המן מבצק פריך

האם אפשר לדלג על השלב של קירור הבצק?

ניתן לדלג על השלב הזה אך הוא עוזר לבצק להיות נוח יותר לעבודה.

אין לי קורץ, איך אפשר לקרוץ עיגולים?

בעזרת החלק העליון של הכוס. 

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

Similar Posts

2 Comments

  1. איך אפשר לגרום לאוזן המן לא להיפתח בזמן האפייה
    תמיד שאני מכינה, סוגרת היטב את הבצק
    העוגיה נפתחת

    1. היי לירז!
      נסי בפעם הבאה לסגור את עיגול הבצק עם קצוות עבים יותר ממה שעשית עד כה.
      מקווים שזה יעזור, אם לא – מוזמנת לחזור ולכתוב לנו 🙂
      בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?