עוגת פרג קלאסית חלומית
עוגת פרג חלומית ומפנקת, שאפשר להכין גם פרווה ולהגיש לאחר ארוחה בשרית. מתכון קל שחייבים להכיר!
אוהבים פרג? הרווח כולו שלכם! את המתכון הזה של עוגת פרג קלאסית כביכול, אני מכינה לעיתים תכופות, גם כי בני המשפחה שלי משוגעים על הטעם שלה וגם כי היא תמיד גורפת מחמאות, אפילו מהשכנה שמגיעה רק כדי לשתות קפה!
המתכון הכי קל שיש, ללא הפרדת ביצים, ותקבלו עוגה אוורירית ומפנקת כל כך, שהמילה קלאסית לא עומדת ברמה שלה. עוגה מטריפה ועסיסית, שכיף לאכול ואחת המפנקות שיש להגשה לצד כוס קפה.
"מתכון לעוגת פרג שלי שחופית אלמקייס היקרה והמוכשרת פירסמה. עוגה פשוטה!!! טעימה מאוד מאוד."
למה באמת כדאי לכם: עוגת פרג חלומית
- מתכון לעוגת פרג פשוט, ללא הפרדת ביצים, שכולם יכולים להכין ותמיד יוצא טעים!
- עוגת פרג טעימה ואוורירית, כמו שלא תצא לכם באף מתכון דומה!
- ניתן להכין גם פרווה ולהגיש לאחר ארוחת השבת הבשרית!
- קינוח מושלם להגשה בכל רגע נתון של היום, לצד כוס קפה!
שורה תחתונה: אם אתם אוהבים פרג ולא טעמתם את עוגת פרג מהמתכון הזה, זה פשוט חור בהשכלה!
ציוד
המצרכים
- 1 כוס פרג שלם (אפשר גם טחון)
- 1 כוס קמח
- 1 כוס קוקוס
- 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
- 1 כוס כוס סוכר (אני שמה פחות)
- 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
- ¾ כוס שמן
- ¼ כוס מיץ תפוזים
אופן ההכנה
- נערבב את המצרכים לפי הסדר.
- נקציף חמש ביצים שלמות עד לקבלת קצף יציב (בין חמש דקות לשמונה דקות, תלוי במיקסר).
- נוסיף את הבלילה בתנועת קיפול.
- נשפוך את הבלילה לתבנית משומנת.
- נאפה בערך 30 -40 דקות על חום 170 מעלות.
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: עוגת פרג
יש תחליף לקוקוס? אפשר שקדים או אגוזים טחונים יחסית דק. |
מה הפטנט לאפות בתבנית קוגלהוף ולהוציאה ככה מושלמת? ספריי עם קמח תוצרת חוץ. |
מה הכוונה פרג שלם? לא טחון? כן, לא טחון. |
על איזה ספריי מדובר? אפשר תמונה. בבקשה תמונה כאן. |
רבע כוס מיץ אחרי השמן, בנוסף לכוס מיץ ? כן. |
הבמה כולה שלכם:
"עוגה שאפיתי עשרות פעמים. איך אומרים….הפשטות מנצחת…"
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
באדיבות: תיקי שילו | לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב בקבוצתה “אמהות מבשלות כשר”
חופית אלמקייס | לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב: בקבוצתה “נגיעות של טעמים”, וגם באינסטגרם
האם הכוונה להקצפת הביצים 5-8 דקות עוד לפני הכנסת הבלילה נכון? תודה
היי נגה נכון, תיקנו לניסוח יותר ברור, תודה ובהצלחה!
שלום לך..תודה על המתכון המנצח..עוגה באמת מעולההה!
שמחים שאהבת! את תמיד מוזמנת לשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup