| | | |

עוגת שמרים שוקולד קלה להכנה

מתכון לעוגת שמרים שוקולד קלה להכנה, טעימה והכי מפנקת שיש לשבת!
בהשראת: ענת חן
ציון 4.67 על ידי 9 דירוגים
מתכון לעוגת שמרים שוקולד

עוגת שמרים שוקולד מפנקת במיוחד לשבת! מתכון קל לעוגה שבלעדיה השבת לא תהיה מספיק מושלמת!

שמרים ושוקולד זה השילוב המנצח לכל עוגה ואצלנו בשבת חייבים עוגה כזו כדי להרגיש את הפינוק וכדי להבדיל את סוף השבוע משאר ימות השבוע, ומה יותר כיף ממתכון שקל ומהיר להכין?

אז כדי שתוכלו ליהנות גם אתם מהשבת שלכם כמו שצריך, קבלו מתכון לעוגת שמרים שוקולד קלה להכנה, עם נגיעות לוטוס שמשדרגות כל ביס! מתכון שיחליף כל מתכון עוגת שמרים שיש לכם! ושתהיה לכם שבת שכולה עונג!

ספר המתכונים של ענת חן

שמרים שוקולד
צילום: ענת חן

למה באמת כדאי לכם: עוגת שמרים שוקולד קלה להכנה

  • עוגות שמרים בשילוב שוקולד הן העוגות הכי מפנקות והכי טעימות שיש!
  • מתכון של עוגת שמרים שוקולד קלה להכנה, שתרצו להכין כל הזמן!
  • עוגה עשירה וטעימה, שאפשר להכין גם פרווה ולמלא בכל מילוי שמתחשק!
  • הקינוח האולטימטיבי להגשה לצד כוס קפה או תה צמחים עשיר!

שורה תחתונה: אם אתם רוצים שבת מענגת במיוחד תכינו עוגת שמרים שוקולד והעונג שלכם מובטח!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון לעוגת שמרים שוקולד

עוגת שמרים שוקולד קלה להכנה

מתכון לעוגת שמרים שוקולד קלה להכנה, טעימה והכי מפנקת שיש לשבת!
ציון 4.67 על ידי 9 דירוגים
לדרג
כמות 2 רולדות
באדיבות: ענת חן

ציוד

תבנית אפייה בינונית
סיר בישול קטן
מידה: כוס חד פעמי לשתיה חמה

המצרכים

  • 4 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים
  • ½ כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • ¾ כוס חלב / מים
  • ½ כוס שמן
  • מלח (קורט )
  • 1 כפית תמצית וניל

סירופ:

  • 1 כוס מים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • מיץ לימון סחוט ( מחצי לימון)

אופן ההכנה

הכנת הרולדות:

  • בקערה גדולה, מוסיפים את כל החומרים (ללא המלח) להכנת העוגה.
  • מעבדים היטב עד לקבלת בצק נעים וחלק לעבודה. מוסיפים את המלח בסוף.
  • מתפיחים שעה, להוציא את האוויר מהבצק, ומתפחים שוב במשך כחצי שעה.
  • מחלקים לארבע כדורים, מרדדים לעובי דק במיוחד על משטח מקומח.
  • מורחים שוקולד נוטלה או שחר (כל ממרח שבא לכם), מפזרים מעל הבצק 100 גרם ביסקוויטים לוטוס או פתי בר.

אופן הגלגול:

  • את הקיפול הראשון עושים צורה של מעוין מכפלת.
  • אחר כך, מגלגלים גלגולים קטנים וצפופים ככל האפשר.
  • בין כל שני גלגולים משטחים מעט עם הידיים.
  • בסוף, מגלגלים כל שני רולדות לצורת בורג. (מומלץ לעשות הרבה גלגולים כך תקבלו צורה יותר יפה של קיפולים)
  • מניחים בתבנית חד פעמית משומנת שמרופדת בנייר אפייה.
  • מתפחים במשך כחצי שעה, מורחים מעל הרולדות חלמון ביצה.
  • מכניסים לתנור ואופים במשך כ- 35 דקות בחום 175 מעלות.

הכנת סירופ הסוכר:

  • מרתיחים על הגז את כל מצרכי סירופ הסוכר ומורחים מעל הרולדות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

עוגת שמרים שוקולד קלה להכנה
צילום: ענת חן

רק עוד דבר אחד אחרון!

שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

מקור: ענת חן

Similar Posts

5 Comments

  1. הכנתי, יצא ממש ממש טוב מאוד, הכי חשוב גם בלח חמאה. הכנתי 2 אחד עם שוקולד 1 עם פרג.
    אני אהבתי.

4.67 from 9 votes (8 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements