מתכונים לשבת | עוגות | עוגות בחושות | עוגות שמרים | רולדות
עוגת שמרים שוקולד קלה להכנה
מתכון לעוגת שמרים שוקולד קלה להכנה, טעימה והכי מפנקת שיש לשבת!
עוגת שמרים שוקולד מפנקת במיוחד לשבת! מתכון קל לעוגה שבלעדיה השבת לא תהיה מספיק מושלמת!
שמרים ושוקולד זה השילוב המנצח לכל עוגה ואצלנו בשבת חייבים עוגה כזו כדי להרגיש את הפינוק וכדי להבדיל את סוף השבוע משאר ימות השבוע, ומה יותר כיף ממתכון שקל ומהיר להכין?
אז כדי שתוכלו ליהנות גם אתם מהשבת שלכם כמו שצריך, קבלו מתכון לעוגת שמרים שוקולד קלה להכנה, עם נגיעות לוטוס שמשדרגות כל ביס! מתכון שיחליף כל מתכון עוגת שמרים שיש לכם! ושתהיה לכם שבת שכולה עונג!
למה באמת כדאי לכם: עוגת שמרים שוקולד קלה להכנה
- עוגות שמרים בשילוב שוקולד הן העוגות הכי מפנקות והכי טעימות שיש!
- מתכון של עוגת שמרים שוקולד קלה להכנה, שתרצו להכין כל הזמן!
- עוגה עשירה וטעימה, שאפשר להכין גם פרווה ולמלא בכל מילוי שמתחשק!
- הקינוח האולטימטיבי להגשה לצד כוס קפה או תה צמחים עשיר!
שורה תחתונה: אם אתם רוצים שבת מענגת במיוחד תכינו עוגת שמרים שוקולד והעונג שלכם מובטח!
עוגת שמרים שוקולד קלה להכנה
מתכון לעוגת שמרים שוקולד קלה להכנה, טעימה והכי מפנקת שיש לשבת!
לדרג
כמות 2 רולדות
ציוד
תבנית אפייה בינונית
סיר בישול קטן
מידה: כוס חד פעמי לשתיה חמה
המצרכים
- 4 כוסות קמח
- 1 כף שמרים
- ½ כוס סוכר
- 2 ביצים
- ¾ כוס חלב / מים
- ½ כוס שמן
- מלח (קורט )
- 1 כפית תמצית וניל
סירופ:
- 1 כוס מים
- 1 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- מיץ לימון סחוט ( מחצי לימון)
אופן ההכנה
הכנת הרולדות:
- בקערה גדולה, מוסיפים את כל החומרים (ללא המלח) להכנת העוגה.
- מעבדים היטב עד לקבלת בצק נעים וחלק לעבודה. מוסיפים את המלח בסוף.
- מתפיחים שעה, להוציא את האוויר מהבצק, ומתפחים שוב במשך כחצי שעה.
- מחלקים לארבע כדורים, מרדדים לעובי דק במיוחד על משטח מקומח.
- מורחים שוקולד נוטלה או שחר (כל ממרח שבא לכם), מפזרים מעל הבצק 100 גרם ביסקוויטים לוטוס או פתי בר.
אופן הגלגול:
- את הקיפול הראשון עושים צורה של מעוין מכפלת.
- אחר כך, מגלגלים גלגולים קטנים וצפופים ככל האפשר.
- בין כל שני גלגולים משטחים מעט עם הידיים.
- בסוף, מגלגלים כל שני רולדות לצורת בורג. (מומלץ לעשות הרבה גלגולים כך תקבלו צורה יותר יפה של קיפולים)
- מניחים בתבנית חד פעמית משומנת שמרופדת בנייר אפייה.
- מתפחים במשך כחצי שעה, מורחים מעל הרולדות חלמון ביצה.
- מכניסים לתנור ואופים במשך כ- 35 דקות בחום 175 מעלות.
הכנת סירופ הסוכר:
- מרתיחים על הגז את כל מצרכי סירופ הסוכר ומורחים מעל הרולדות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- עוגת שוקולד פרווה חובה כל שבת
- פשטידת תפוחי אדמה מנצחת
- עוגת זברה בחושה מרשימה (סרטון הכנה)
- קציצות בשר טחון של אמא
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לשבת מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: ענת חן
מעולה, איך מצרפים תמונה?
היי אורית,
נשמח מאוד לתמונה בקבוצת הפייסבוק 🙂
שיטת הגלגול/קיפול מאוד לא ברורה…. אשמח אם ניתן לדייק… תודה!
היי מאי, המתכון בן כמה שנים ומצטערים שהוא לא מפורט כמו המתכונים החדשים באתר, בבקשה סרטון שבטח יעזור:
איך מכינים שמרים בצורות שונות? נעמה קדוש
הכנתי, יצא ממש ממש טוב מאוד, הכי חשוב גם בלח חמאה. הכנתי 2 אחד עם שוקולד 1 עם פרג.
אני אהבתי.