Advertisements
| |
כולם אוהבים בצק שמרים, ובצק שמרים דפוף עוד יותר! עוגת שמרים גבינה מתוחכמת שמביישת את שאר הקינוחים. זה לא עוד בצק רגיל, בצק זה מיוחד ודורש הכנה אחרת עם טיפה יותר סבלנות, אבל בתמורה מקבלים בצק שמרים לא מהעולם הזה עם מלית מלטפת של גבינה שנמסה בפה. מנסים פעם אחת ומתמכרים! אז בואו נכין:

מתכון באדיבות: אילנה אברהם – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

Advertisements

מתכון: עוגת שמרים גבינה מיוחדת

מצרכים 

4 וחצי כוסות קמח
2/3 כוס סוכר
1 ביצה
חצי כוס מים חמימים
כוס חלב חמים
רבע כפית מלח
1 כף שמרים

לדיפוף הבצק
חצי כוס קמח
200 גרם חמאה מרוככת

מילוי גבינה (לשתי גלילות לפחות)
1 חבילה גבינת טוב טעם
2 קופסאות גבינה 5 אחוז
1 מיכל שמנת
3/4 כוס סוכר
ביצה טרופה
תמצית וניל
מעט גרד קליפת לימון
2 כפות אינסטנט וניל
3 כפות קורנפלור


אופן הכנה 

  • נתחיל בבצק, בקערה שמים השמרים עם כף סוכר וחצי כוס מים, נערבב היטב ולשהות כרבע שעה
  • נכניס למיקסר עם וו לישה: הקמח, הסוכר, הביצה, ונפעיל את המיקסר במהירות נמוכה. 
  • נוסיף השמרים והחלב בהדרגה, נוסיף את המלח ונמשיך ללוש כ 7-8 דקות, אם הבצק לא התגבש אז להוסיף עוד טיפה נוזלים.
  • עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר לחצי שעה.
  • את החמאה והקמח לדיפוף מערבבים למשחה
  • נוציא את הבצק ונרדד לעלה בעובי של כחצי ס"מ, נמרח על כל העלה מלבד 3 ס"ם בשוליים. נקפל ולצבוט מסביב לסגירה, נרדד שוב למלבן ולקפל שליש שליש, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה מנוחה.
  • שוב לרדד ולקפל ושוב לעשות את אותה פעולה ולהכניס שוב למקרר למנוחה. 
  • אפשרי אחרי השלב הזה לעבוד עם הבצק, אבל לחזור שוב על פעולת הקיפול והבצק יהיה יותר קראנצ'י.
  • עם הכמות הזאת ניתן להכין 4 גלילות שנכנסות לאינגליש קייק, כמובן שלא חייבים למלא רק בגבינה
  • ממלאים לגלילה, מי שרוצה יכול לעצב כרצונו, נתפיח שעה, מורחים ביצה טרופה, ואז אופים עד להזהבה
  • מורחים סוכר בעוד העוגה חמה
  • אופן הכנה למילוי הגבינה: חבילה גבינת טוב טעם, 2 קופסאות גבינה 5 אחוז, מיכל שמנת. נניח אותם  לתוך מסננת לשעתיים לפחות, שיגירו הנוזלים.
  • להחזיר לקערה, נוסיף 3/4 כוס סוכר, חצי ביצה טרופה (את החצי השני לשמור להברשה על בגלילות), תמצית וניל, מעט גרד קליפת לימון, 2 כפות אינסטנט וניל, 3 כפות קורנפלור.
  • לערבב הכל ביחד, אם התערובת רכה להוסיף עוד קורנפלור או קמח.
Advertisements

שאלות ותשובות

שאלה: כמה שמרים?
תשובה: כף שמרים.

שאלה:  לגבי המילוי גם את השמנת לשים במסננת? זה לא נוזל החוצה?
תשובה: לא.

עוד מתכונים מבוקשים:


Advertisements

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
Advertisements

Similar Posts

3 Comments

  1. שלום !! המתכון מגרה ברמות אני תיכף רוצה להתחיל לאפות אותו…
    אבל שישי לב שלא רשמת שמרים במצרכים !!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Advertisements