|

מתכון באדיבות: קרן חביב – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: עוגת סברינה עם קוקוס קלוי וסירופ מלבי

מצרכים 

תבנית: תבנית עגולה קוטר 25/24

לעוגה
6 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
3/4 כוס שמן
1 כוס קמח
1 כוס פירורי לחם
1 שקית אבקת אפיה
1 כוס שבבי קוקוס קלוי
לקצפת
2 מיכלי שמנת מתוקה
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב (כוס חד פעמי לשתיה קרה)

לסירופ
1 כוס מים
1 כוס סוכר
3 כפיות סירופ מלבי

לקישוט
שבבי קוקוס קלוי למעטפת העוגה
מיקס של פירות יער קפוא

אופן הכנה 

  • נתחיל בהכנת העוגה: נחמם תנור ל-170 מעלות ונשמן היטב את התבנית. נקציף חלבונים ומלח  עד לקצף לבן, ואז נוסיף פנימה בהדרגה את הסוכר. נמשיך בהקצפה עד קבלת התייצבות.
  • בקערה נפרדת טורפים חלמונים, וניל ושמן לתערובת אחידה. נאט את מהירות המיקסר ונוסיף פנימה בזיגוג את תערובת החלמונים והשמן, עד קבלת תערובת אחידה, בהירה. נוסיף פנימה קמח, פירורי לחם ואבקת אפייה ונקפל בעדינות באמצעות לקקן עד שמתקבלת בלילה אחידה.
  • יוצקים את הבלילה לתבנית, ניישר את החלק העליון נאפה במשך 35-45 דקות או עד שהעוגה מזהיבה.
  • נצנן לחלוטין בטמפרטורת החדר (אפשרי להכניס לקירור לעוד רבע שעה). באמצעות שיפוד נעשה חורים בחלק העליון של העוגה (כדי לעזור לסירופ להיספג)
  • להכנת הסירופ: נשים בסיר מים, סוכר וסירופ מלבי (גם לטעם וגם לצבע) ונחמם עד לרתיחה. נמשיך לבשל עוד 2-3 דקות מרגע הרתיחה ונבדוק שכל הסוכר נמס
  • נסיר מהאש ונשפוך על העוגה הקרה. נניח לה לספוג את הסירופ בהדרגה – (כל הסירופ אמור להיספג). נכניס למקרר לשעה.
  • נעבור להכנת קצפת: נקציף שמנת, חלב ואינסטנט פודינג עד לקבלת קצפת יציבה. נמרח על כל העוגה. 
  • מסביב נעטוף עם שבבי קוקוס קלוי. ביתרת הקצפת נכניס לשק זילוף עם צנתר משונן ונזלף פרחים מסביב לעוגה בחלק העליון.
  • במרכז העוגה נניח את המיקס פירות יער ונכניס לקירור של כמה שעות. רצוי להכין את העוגה יום לפני כדי שכל הטעמים יספגו פנימה.

שאלות ותשובות

שאלה: איך עוטפים עם הקוקוס?
תשובה: אני לוקחת כמות ביד ופשוט מדביקה.
שאלה: את קולה את הקוקוס לבד?
תשובה: ברוב הפעמים לבד, במקרה של העוגה הזו, זה קוקוס קלוי מוכן.
שאלה: כשאת קולה את הקוקוס את מוסיפה שמן/חמאה?
תשובה: מעט שמן או חמאה. 
שאלה: איפה אפשר לקנות סירופ מלבי?
תשובה: מעט בכל סופר. 
שאלה: את מצפה את העוגה טרם פיזרת קוקוס?
תשובה: כן בהחלט. 
שאלה: המלבי מורגש מאוד?
תשובה: מורגש בעדין.  

תמונות ותגובות מהגולשים: 

עוגת סברינה עם קוקוס קלוי וסירופ מלבי


אין ספק שכל המשפחה תאהב עוגת סברינה זו, אבל אם בא לכם לגוון, קבלו עוד מתכון לסברינה הכי מדהימה >> מתכון עוגת סברינה

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *