בצק ספידי מעלף במילויים שונים
פריכות מטריפה עם טעם מושלם
ממלאים את הבית בריחות אפייה מטריפים ומתחילים את השבוע כמו שצריך עם מאפים מלוחים משגעים בהכנה הכי מהירה שתמצאו!
קבלו מתכון לבצק ספידי מושלם שתמיד מתקבל במרקם חלומי עם פריכות מטריפה, עם אפשרות לשדך לכל מילוי העולה בדמיון באהבה.
מאפה מפנקים ומהממים בחווית טעמים עשירה במיוחד עם מבחר מילויים שתמיד מבטיחים תענוג בכל ביס וביס. אין סיכוי שמוותרים!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:
המצרכים
לבצק:
- 4 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 כוס שמן
- 1 כוס מים רותחים
- ½ כף שטוחה מלח
למילוי תפוחי אדמה:
- 3 תפוחי אדמה בינוניים (מבושלים ומעוכים)
- 2 בצלים גדולים (קצוצים דק מטוגנים בשמן)
- פלפל שחור
- מלח
למילוי בשר:
- ½ ק"ג בשר טחון
- בצל קצוץ
- פפריקה חריפה / מתוקה
- צנוברים / פטריות
- שמן
- תבלין לקציצות מלח
למילוי חומוס:
- 2 כוסות חומוס (מבושל)
- 1 בצל גדול (קצוץ)
- פפריקה חריפה /מתוקה
- פלפל שחור
- כמון
- מלח
- שמן
למילוי גבינות:
- גבינה בולגרית
- 2 כוסות עלי תרד
- בצל קצוץ
- פלפל שחור
- שמן
אופן ההכנה
- להכנת הבצק - נלוש את כל המצרכים לבצק אחיד ואז שמים למנוחה של 15 דקות. מחלקים לכדורים קטנים ופותחים וממלאים במילוי
- להכנת מילוי תפוחי אדמה - מבשלים את התפוחי אדמה ומועכים אותם לפירה, ואז מערבבים עם שאר המצרכים.
- להכנת מילוי בשר - מטגנים את הבצל ומוסיפים את הבשר והצנוברים. מתבלים ומבשלים עד לצמצום הנוזלים.
- להכנת מילוי חומוס - טוחנים את החומוס ומטגנים את הבצל עם שמן ומוסיפים לחומוס ומתבלים כפי שרשום.
- להכנת מילוי גבינות - חולטים את עלי התרד במים חמים מסננים וקוצצים דק. מטגנים את הבצל עם שמן. מוסיפים לבולגרית ומתבלים.
- מברישים את המאפים בביצה ומפזרים שומשום.
- מכניסים לאפייה בתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 20 דקות בערך.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
שבועות? אירוח חלבי? כל הפינוקים החלביים שתדמיינו – עלינו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- קיש פטריות פשוט וקל
- עוגת גבינה קרה מרעננת
- סלט פסטה חלבי צבעוני
- כדורי כנאפה מטריפים
- בצק לפיצה שחובה להכיר
- בורקס גבינה הכי קל שיש
בא לכם עוד? עשרות מתכונים חלביים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: בצק ספידי – נועם זיגדון
מוזמנים גם לבקר בקבוצתה: פשוט לבשל עם נועם זיגדון
מתכון מושלם וקליל..
רק שלוקח זמן להכין אותו,אבל אני לא מוותרת כי זה נטרף אצלי בבית❤
היי שני,
תענוג לשמוע שאתם נהנים מהמתכון 🙂
מוזמנת להראות לנו איך יצא בקבוצה
פשוט וואוו…יורד גשם אמרתי מה נכין משהו טעים כארוחת ערב או כנשנוש….יצא טעיםםם בלי חמאה ובלי מרגרינה פריך נימוח יאמייי מומלץץץ ביותר
אנסה גם מקמח כוסמין
היי אילנה,
איזה כיף שנהנית מהמתכון!
תודה רבה שכתבת לנו 🙂
באיזה כוס מדידה להשתמש?
כוס מידה אונברסלית או כוס חד פעמית חמה 240 מ"ל. בהצלחה!
הבצק יוצא רק וגמיש, נח לעבודה. אבל נראה שיוצא מאד שומני. עוד בזמן ההכנה יצאו ממנו זליגות של שמן ואחאי האפייה יצא שומני מאד למגע, אבל טעים שאי אפשר להפסיק לאכול.
אפשר להקפיא אחרי האפייה…
הבצק עובר הקפאה נהדר
לקוראות שלא גרות בארץ , כמה אבקת אפיה בשקית ?
אבקת אפייה 1 שקית = 10 גרם
יש לך מילוי של טונה?
תודה
כמה מאפים יוצאים מהכמות של הבצק?
מתכון מעולה
תודה
אפשר להקפיא?
הכנת מילוי החומוס לא מספיק ברורה לי
אשמח להסבר או הבהרה
תודה!
נשמע מתכון ממש מוצלח למרות שעוד לא הכנתי…
היי זהר, טוחנים את החומוס ומטגנים את הבצל עם שמן ומוסיפים לחומוס ומתבלים. בהצלחה!
פצצצצצצצצצה
תבורכי על ה מתכונים יקירה ,
אפשר לטגן במקום לאפות??
אשמח אם תוכלי לענות
תודה
בריגיט
היי בריג'יט, אפשר בהחלט גם לטגן.