עוגיות פיצוחים קריספיות
יש דברים שקשה לפצח, מתאגר, מסובך, לא פשוט בכלל, א-בל יש מעדנים שמפצחים בקלילות, כמו למשל עוגיות פיצוחים קלות ומהממות שמכינים בתוך דקות ונהנים מהן שבועות…
אז… "פיצחנו" לכם מתכון משגע של עוגיות פיצוחים קריספיות בטירוף המשלבות בשלמות את כל הפיצוחים הטבעיים (לא קלויים) – גרעיני דלעת, שקדים מולבנים, שומשום, אגוזי מלך קצוצים, גרעיני חמנייה ופקאן טבעי.
את כל הטוב המתפצלח הזה, מערבבים עם חלבונים וסוכר חום, יוצרים צורת עוגייה קטנה, אופים זמן קצר, מקררים ושומרים בצנצנת סגורה לכל מצב שעולה החשק לביס מתוק, ענוג ומתפצפץ בפה
למה באמת כדאי לכם: עוגיות פיצוחים קריספיות
- עוגיות פיצוחים קריספיות לא דורשות אפייה ארוכה מדי, כי הן נוטות להישרף מהר..
- העוגיות מתקשות שהן מתקררות לכן הן נראות קצת רכות בהתחלה, אבל לא לדאוג הן מתקשות והופכות לקראנצ'יות ומתפצפצות
שורה תחתונה: ביס קליל מושלם ליד כל משקה קר או חם.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
המצרכים
- 50 גרם גרעיני דלעת
- 50 גרם שקדים מולבנים (פרוסים)
- 50 גרם שומשום
- 50 גרם אגוזי מלך (קצוצים גס)
- 100 גרם גרעיני חמנייה
- 100 גרם פקאן טבעי (קצוץ גס)
- 2 חלבונים
- ½ כוס סוכר חום
אופן ההכנה
- נערבב את הפיצוחים יחד עם הסוכר.
- נוסיף את החלבונים ונערבב היטב כך שכל הפיצוחים עטופים בחלבונים.
- ניקח עם כפית מהמלית ועוד כפית שעוזרת לגרוף ונסדר את העיסה כמו שצריך.
- נסדר בצורת עוגייה על נייר אפייה בתבנית התנור עד שהעיסה נגמרת.
- נכניס לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות למשך כ 15 דקות.
הערות וטיפים
לא לאפות יותר מידי כי הן נוטות להישרף מהר.
העוגיות מתקשות כשהן מתקררות לכן לא להילחץ אם הן נראות לכם קצת רכות בהתחלה.
לשמור בצנצנת סגורה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
לפני שאתם מתנפלים על עוגיות מושלמות אלה – למה לא לנסות עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.
מקור: עוגיות פיצוחים בריאות מתכון מאת לימור שמואלי
שאלה:
האם אפשר "להדביק" בדרך אחרת? בלי ביצים וסוכר.
מייפל / סילאן? ואם כן, באיזה כמויות.
היי ברכה,
אנחנו ממליצים על דבש ובכמות של 3/4 כוס.
בהצלחה!