מכינים בצק בקערת המיקסר: קמח, שמרים ומלח, ותוך כדי פעולה מוסיפים מים פושרים. לשים כחמש דקות עד שמתאחד לבצק רך וגמיש, מכסים בניילון ומגבת מטבח ומניחים להתפחה של 30 דקות.
בתום ההתפחה מותחים את הבצק כל פעם מצד אחר לכיוון הנגדי שלו, כמה שיותר קיפולים יותר טוב. מכסים שוב ומניחים ל-30 דקות תפיחה. חוזרים על פעולת המתיחה לכיוון הנגדי, ומעצבים ריבוע בצק. מחלקים אותו לשני חלקים לכל האורך, כל חצי לרבע וכל רבע לשלוש, כך שקיבלנו 12 חתיכות בצק שוות.
מעצבים כל חתיכה לכדור ונותנים מנוחה 10 דקות מכוסה. כל כדור מרדדים מעט, מקפלים לגליל ובכל סיבוב מדביקים את הקיפול בראשי האצבעות (4-5 קיפולים, אפשר רק לגלגל).
מאריכים כל גליל לאורך 50 ס"מ לערך, מקפלים לחצי ומלפפים כבורג סביב עצמו. מדביקים בקצה ומניחים בתבנית.
כאשר מסיימים הכל, מכינים את חומרי הטבילה. מערבבים סילאן ומים במטרפה ידנית, טובלים כל בייגל בנוזלים ואחר כך בקערה שטוחה עם שומשום משני הצדדים. מניחים בתבנית ומתפיחים 20 דקות, לקבלת בייגל תפוח ואוורירי בפנים.
מחממים מראש תנור על 200 מעלות, מניחים תבנית מים בתחתית התנור ליצירת אדים, ואופים לצבע אחיד ויפה כ-25 דקות או לפי הצורך. מוציאים על רשת לצינון.