Go Back
פשטידת ברוקולי

פשטידת ברוקולי מושלמת ומהממת

מתכון מושלם של פשטידת ברוקולי מושלמת ומהממת שדורשת ערבוב קצר ואפייה קצרה בתנור
ציון 4.46 על ידי 35 דירוגים
באדיבות: כרמית דהאן

המצרכים

  • 1 חבילת ברוקולי קפואה או טרי (800 גרם)
  • בצל 1 גדול
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 4 ביצים
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 1 מיכל שמנת לבישול
  • 3 כפות גדושות גבינה בולגרית מגורדת
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 3 כפות קמח
  • ½ שקית אבקת אפיה
  • מעט אגוז מוסקט
  • פלפל שחור
  • 2 כפות פירורי לחם מוזהבים לפזר מעל

אופן ההכנה

  • שמים את הברוקולי בקערה, שופכים מים רותחים ומעט מלח ומסננים היטב. עושים גם אם בחרתם להשתמש בברוקולי טרי שגם אותו יש לשלוק במים רותחים למשך 10 דקות ולסנן. לאחר הסינון חותכים את הברוקולי לחתיכות קטנות.
  • במחבת גדולה מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את שיני השום הקצוצות ,מטגנים מעט, מוסיפים את פרחי הברוקולי ומקפיצים מספר דקות
  • מצננים היטב, ובקערה גדולה שמים ביצים, שמנת לבישול ושמנת חמוצה, מוסיפים את הברוקולי והבצל, מערבבים היטב, מוסיפים קמח, אבקת אפייה ואת התבלינים ומערבבים עד שאין גושים
  • משמנים תבנית פיירקס ויוצקים את התערובת, מפזרים מעל מעט פירורי לחם ואופים בחום של 180 מעלות בין 45 דקות לשעה.

הערות וטיפים

  • במקום ברוקולי אפשר גם עם קוביות בטטה או עם כרובית
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.