חזה עוף בתנור במרינדה
מתכון חזה עוף בתנור, במרינדה מטריפה וטכניקה שתגנוב לכל מנגל את ההצגה!

מי לא אוהב ארוחת מנגל? חזה עוף בתנור בטכניקת הכנה פשוטה ובכלום זמן עבודה – כל כך טעים שתחשבו פעמיים לפני שתפתחו את המנגל!
ארוחה שדורשת פתיחת מנגל היא ללא ספק הפקה, טעימה בטח, אבל לא תמיד יש לנו זמן להפקות האלה. אז מה עושים כשאין, כשלא מתחשק לעמול קשה ועדיין מתחשק לנו לאכול מנה טובה של חזה עוף במרינדה?
קבלו מתכון לחזה עוף בתנור במרינדה משגעת, שיוצאת בדיוק כמו ביום של מנגל, אבל בלי כל ההתעסקות הנלווית! מתכון שמכינים במהירות ויש לכם ארוחה מהסרטים ביום שגרה!

למה באמת כדאי לכם: חזה עוף בתנור עסיסי
- חזה עוף בתנור לא יבש שיוצא מושלם ומפנק כמו שמכינים בימי חופש על המנגל!
- מנה מושלמת לארוחת צהריים וערב, כי מי יכול להתנגד לחזה עוף בתנור?
- עיקרית קלה להכנה ואפשר להגיש לצד כל תוספת וסלט שרוצים!
- מתכון קל כל כך שאפשר להכין בימי שגרה עמוסים!
שורה תחתונה: לא צריך להמתין לחגים כדי לעשות מנגל, אפשר להכין מנה מפנקת של חזה עוף בתנור!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים?

ציוד
שיפודי עץ
תבנית אפייה בינונית
2 תבניות אינגליש קייק
המצרכים
- 1 קילו חזה עוף (חתוכים לקוביות)
- ½ כוס שמן
- 1 כף מלח
מיקס של תבלינים:
- 1 כף כורכום
- 1 כפית קארי הודי
- כמון (מעט )
- 1 כפית גריל עוף
- פלפל שחור (מעט )
אופן ההכנה
- חותכים את החזות לגודל הרצוי.
- מערבבים עם מצרכי המרינדה ומשרים את החזות לחצי שעה.
- עוטפים תבנית תנור ברדיד אלומיניום ומניחים 2 תבניות אינגליש קייק בתבנית.
- משפדים בשיפודים את החזות ומניחים על התבניות.
- מחממים תנור על 200 מעלות גריל.
- מניחים את התבנית במסילה השנייה מלמעלה וצולים את החזות במשך כחצי שעה או עד השחמה יפה.
הערות וטיפים
- רצוי לעטוף את קצוות השיפודים ברדיד אלומניום כדי למנוע את ריח השיפודים בזמן הצליה בתנור.
- לשמירת העסיסיות של הנתח רצוי לעטוף אחרי הצלייה בשקית רופפת ולא צמודה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: חזה עוף בתנור
חזה העוף בתנור לא מתייבש? חשוב לי שהוא יהיה עסיסי. הזמן לצלייה מאוד קריטי במנה הזאת לכן חשוב לבדוק מידי פעם אם המנה מוכנה לגביי העסיסיות של הנתח רצוי לעטוף אחרי הצלייה בשקית רופפת ולא צמודה. |
האם באמצע האפייה הופכים השיפודים? אין צורך להפוך את השיפודים פונקציית הגריל מווסת את החום בצורה הנכונה. |
חבל שאי אפשר לעשות כך עם לבבות עוף. נכון? חייב אש גלויה את הלבבות אפשר להכשיר כמו בשר ללא צורך באש גלויה. מנקים את הלבבות מהקרום ומורידים את החלק התחתון (השפיץ) חוצים לחצי כל לב ומסירים את גושי הדם(חובה!!) משרים חצי שעה במים ושעה עם מלח גס כשהלבבות מונחות במסננת לא צפופה. |
איך מחממים לשבת? לא מתייבש בחימום על הפלטה? רצוי אחרי הצלייה לעטוף את השיפודים בשקית רופפת ולחמם על הפלטה בכלי סגור. |

רק עוד דבר אחד אחרון!
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.