פשטידת תפוחי אדמה גבוהה ואוורירית
נכון שגם לכם לפעמים נמאס מחביתה, סלט ולחם לארוחת ערב? נכון שגם לעם בא לפעמים להתפנק על משהו יותר מיוחד וטעים?
אז מה דעתכם להכין בקלות פנקייק מלוח, כן כן מלוח, לחם מחבת מופלא שיפתיע אתכם בטעמים מרגשים של בצק דק משובלל במלית נהדרת של בצל ירוק ושמן זית רך?
הם נהדרים לכל ארוחה וגם לאירוח, מעולים לאכילה קרים או ישר שיוצאים מהמחבת, ויבואו מעולה גם בפיקניק לצד סלט ירקות, גבינות, זיתים וביצים קשות
למה באמת כדאי לכם: פשטידת תפוחי אדמה וביצים
- פשטידת תפוחי אדמה מרוקאית שמפנקת את כולם במאפה יפהפה זהוב עם רכות מהממת ובלי גרם קמח!
- סופר גבוהה ואוורירית, מרשימה ומגרההה…
שורה תחתונה: פשטידת תפוח אדמה מושלמת לארוחת ערב משפחתית, לפסח, לאירוח או בכריך שישי עשיר
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? פשטידת תפוחי אדמה מבושלים
פשטידת תפוחי אדמה גבוהה ואוורירית
המצרכים
- 6-7 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
- 3 גזרים חתוכים לקוביות
- ½ צרור פטרוזיליה
- 10 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
- פלפל שחור
- מלח
- כורכום
אופן ההכנה
- נרתיח את קוביות תפוחי האדמה והגזר. נקציף את החלבונים בקערה נפרדת, ובקערה אחרת נערבב את החלמונים עם פלפל שחור.
- אחרי שתפוחי האדמה והגזר התרככו נמעך לפירה ונוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה. נשפוך את החלמונים והתבלינים לתוך הפירה ונערבב טוב.
- נכניס את החלבונים לאט לאט לתוך הפירה בצורת קיפול שישמור על אווריריות.
- בסיר עם ידיות ברזל נחמם קצת שמן על הגז ונשפוך את כל התערובת פנימה. נבשל על הגז בערך 10 דקות ואחר כך נכניס לתנור על 180 מעלות עד להזהבה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
מטוגן? אפוי? מוקרם? אין על תפו"א!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: מתכון לפשטידת תפוחי אדמה – אלין שטיוי הרוש
מוזמנים לעקוב: הפיקניק של אלין – מארזים לאנשים שאוהבים להתפנק