| | | |

ערוק - מתכון קציצות ירק עיראקיות

קציצות ירק, ערוק, לביבות ירק בנוסח עיראקי. קלות, טעימות וממכרות.
בהשראת: דורית אלישע
ציון 4.32 על ידי 82 דירוגים
קציצות ירק עיראקיות

קציצות ירק ממכרות בנוסח עיראקי, קציצות ערוק שהן לביבות ירק עיראקיות עם תפוחי אדמה, טעימות ומושלמות, שאפשר לאכול לאורך כל היום!

אצלנו בבית, אין ארוחת בוקר של שבת בלי המנה העיראקית המסורתית והטעימה הזו, קציצות ירק עיראקיות עשירות ומפנקות שקשה להפסיק לאכול! קבלו מתכון של קציצות ירק אורגינל מהמטבח העיראקי, קציצות עשירות ירק שכל ביס מהן הוא הנאה צרופה!

מתכון שמכינים בקלות רבה ובעצם יש לכם ארוחה לכל המשפחה, שאפשר לאכול גם בתור ארוחת צהריים וגם בתור ארוחת ערב! מתכון למנה בריאה, מזינה ומפנקת שאפשר לקציצות ירק שאפשר לאכול כמו פיצוחים!

ספר המתכונים של דורית אלישע

קציצות ערוק, ערוק מתכון
צילום: דורית אלישע

למה באמת כדאי לכם: קציצות ירק עיראקיות

  • מתכון אורגינל לקציצות ערוק המגיעות מהמטבח העיראקי!
  • מתכון קל ללביבות ירק שמכינים במהירות וכל אחד יכול להכין בבית!
  • כל כך טעימות שיהיה קשה להחליט באיזו ארוחה ביום אוכלים אותן!
  • קציצות ירק עשירות בירק, מזינות ומכילות ערכים תזונתיים גבוהים!

שורה תחתונה: זו לא שאלה אם להכין או לא, השאלה היא אם אוכלים אותן עם גבינה או טחינה?!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

קציצות ירק עיראקיות

ערוק - מתכון קציצות ירק עיראקיות

קציצות ירק, ערוק, לביבות ירק בנוסח עיראקי. קלות, טעימות וממכרות.
ציון 4.32 על ידי 82 דירוגים
לדרג
באדיבות: דורית אלישע

ציוד

מחבת לטיגון

המצרכים

  • 2 תפוחי אדמה (גדולים)
  • 1 בצל (גדול)
  • 2 ביצים
  • ½ צרור פטרוזיליה
  • 2 גבעולי בצל ירוק (כולל העלים)
  • 2 כפות קמח
  • ½ כפית מלח
  • פלפל שחור (קורט )
  • ¼ כפית בהרט לקציצות (או כמון)
  • שמן (לטיגון)

אופן ההכנה

  • מבשלים את התפו"א בישול מלא ומקלפים ואזז מועכים שלא יהיו גושים.
  • קוצצים בצל יבש וסוחטים מנוזלים את הבצל ירוק.
  • פורסים דק את הבצל הירוק, מוסיפים את הביצים והקמח ומתבלים.
  • מטגנים בשמן גובה ס"מ מהמחבת עד להשחמה משני הצדדים, ואז מניחים על נייר סופג.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: קציצות ירק ערוק

אין לי בצל ירוק עד כמה זה נורא?
לא נורא תוסיפי עוד בצל יבש.
מה אפשר לשים במקום קמח ? אני רגישה לגלוטן.
כל קמח ללא גלוטן – חומוס, אורז, טף.

 


הבמה כולה שלכם:
לביבות ירק עיראקיות
צילום: אורית מיכה דנינו

"הכי טעים שיש!"
אורית מיכה דנינו

קציצות ירק עיראקיות
צילום: מלי חסן

"לביבות ירק שייך לכל העדות הכל אותו דבר!"
מלי חסן

ערוק מתכון
צילום: דליה אברהם

"לא סוחטת את הירקות המיץ נותן להם פריכים ולא יבשים בהצלחה!"
דליה אברהם

קציצות ערוק
צילום: שפרה אגרונוב
"מתה על זה!"
שפרה אגרונוב

רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור:  ערוק מתכון מאת דורית אלישע

Similar Posts

6 Comments

    1. היי רות,
      תודה ששמת לב לבלבול במתכון, ערכנו אותו – הכוונה לפריסה דקה של הבצל הירוק.
      בהצלחה 🙂

    1. היי רוזה,
      ממה שאנחנו מכירים ערוק זה עם תפו"א, אבל ברור שיש לא מעט גרסאות ביתיות שונות שכוללות עוף.
      ממליצים לנסות את המתכון הזה, הוא באמת שווה!

4.32 from 82 votes (81 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements