| | | | |

איך מכינים לאבנה ביתית (בשלבים)

יוגורט ומלח בלבד ויש לכם לאבנה ביתית מעולה וקלה שדורשת "החתלה" של יומיים במקרר ותפנק אתכם במעדן קטיפתי במגוון טעמים. מושלם לניגוב עם פרוסה עבה, לאפה רכה או פיתה דרוזית אותנטית
בהשראת: אתי שחר
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
לאבנה

איזה כיף שלא צריך לנסוע לכפרים הדרוזים כדי ליהנות ממנת לאבנה ביתית מעולה וקלה להכנה, ולנו יש את כל התמונות שיעשו לכם חיים קלים בהכנה מדויקת ותוצאה סופר טעימה

גבינת לאב‎נה נוצרת למעשה מיוגורט ומלח בלבד (!) ודורשת "החתלה" של יומיים במקרר לצורך ייבוש והגרת נוזלים שלאחריהם תקבלו מעדן קטיפתי נהדר, רך וטעים.

אפשר להכין כמה גרסאות נהדרות במגוון טעמים לאב‎נה זעתר, לא‎בנה עגבניות יבשות,  זיתים קצוצים או בצל ירוק, לבזוק קצת שמן זית מעל, להכין סלט רענן, לקחת חתיכת פרוסה עבה וטרייה, לאפה רכה או פיתה דרוזית אותנטית ולהתחיל "לנגב" בעונג…

ספר המתכונים של אתי שחר

לאבנה
צילום: אתי שחר

למה באמת כדאי לכם: לאבנה

 

  • אחלה של ארוחת בוקר או ערב עם מנת לאבנה ביתית ענוגה
  • מעדן קטיפתי נהדר, רך וטעים
  • אפשר להכין כמה גרסאות לאבנה במגוון טעמים לאבנה זעתר, ל‎אבנה עגבניות יבשות,  זיתים קצוצים או בצל ירוק

שורה תחתונה: ארוחת ניגובים חלבית לכל משפחה!

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? תמונות שלב אחר שלב!

לאבנה מתכון
צילום: אתי שחר
לאבנה
צילום: אתי שחר
לאבנה
צילום: אתי שחר
לאבנה
צילום: אתי שחר
לאבנה

איך מכינים לאבנה ביתית (בשלבים)

יוגורט ומלח בלבד ויש לכם לאבנה ביתית מעולה וקלה שדורשת "החתלה" של יומיים במקרר ותפנק אתכם במעדן קטיפתי במגוון טעמים. מושלם לניגוב עם פרוסה עבה, לאפה רכה או פיתה דרוזית אותנטית
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
לדרג
באדיבות: אתי שחר

המצרכים

  • מיכל גדול יוגורט 4% (או 4 מיכלים קטנים)
  • 1 כף מלח
  • גיוון טעמים: זעתר/ עגבניות יבשות קצוצות בשמן זית / זיתים קצוצים / בצל ירוק
  • מעט שמן זית

אופן ההכנה

  • מערבבים עם כף מלח, שמים בחיתול בד להגרת הנוזלים מעל הכיור ואחר כך מעבירים למקרר ליומיים
    לאבנה מתכון
  • לאחר מכן מעבירים לכלי סגור ומוסיפים טעמים שונים ומערבבים - זעתר, עגבניות יבשות קצוצות בשמן זית, זיתים קצוצים, בצל ירוק ועוד
  • קצת על תהליך ההחתלה: לאבנה צריכה להיות בחיתול יומיים שלושה במקרר. אם הגבינה לחה מאוד ומתפרקת תנו לה עוד יום. תלו את החיתול על ידית של כף עץ ארוכה, ותלו מעל סיר עמוק כך שהשקית תהיה בסיר באוויר ולא תיגע בתחתית, כף העץ מונעת ממנה ליפול פנימה.
    לאבנה
  • לאחר ההוצאה מהמקרר - יוצקים מעל מעט שמן זית ומגישים
    לאבנה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

 

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

שבועות? אירוח חלבי? כל הפינוקים החלביים שתדמיינו – עלינו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?