איך מכינים לאבנה ביתית (בשלבים)

איזה כיף שלא צריך לנסוע לכפרים הדרוזים כדי ליהנות ממנת לאבנה ביתית מעולה וקלה להכנה, ולנו יש את כל התמונות שיעשו לכם חיים קלים בהכנה מדויקת ותוצאה סופר טעימה
גבינת לאבנה נוצרת למעשה מיוגורט ומלח בלבד (!) ודורשת "החתלה" של יומיים במקרר לצורך ייבוש והגרת נוזלים שלאחריהם תקבלו מעדן קטיפתי נהדר, רך וטעים.
אפשר להכין כמה גרסאות נהדרות במגוון טעמים לאבנה זעתר, לאבנה עגבניות יבשות, זיתים קצוצים או בצל ירוק, לבזוק קצת שמן זית מעל, להכין סלט רענן, לקחת חתיכת פרוסה עבה וטרייה, לאפה רכה או פיתה דרוזית אותנטית ולהתחיל "לנגב" בעונג…
למה באמת כדאי לכם: לאבנה
- אחלה של ארוחת בוקר או ערב עם מנת לאבנה ביתית ענוגה
- מעדן קטיפתי נהדר, רך וטעים
- אפשר להכין כמה גרסאות לאבנה במגוון טעמים לאבנה זעתר, לאבנה עגבניות יבשות, זיתים קצוצים או בצל ירוק
שורה תחתונה: ארוחת ניגובים חלבית לכל משפחה!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? תמונות שלב אחר שלב!





איך מכינים לאבנה ביתית (בשלבים)
המצרכים
- מיכל גדול יוגורט 4% (או 4 מיכלים קטנים)
- 1 כף מלח
- גיוון טעמים: זעתר/ עגבניות יבשות קצוצות בשמן זית / זיתים קצוצים / בצל ירוק
- מעט שמן זית
אופן ההכנה
- מערבבים עם כף מלח, שמים בחיתול בד להגרת הנוזלים מעל הכיור ואחר כך מעבירים למקרר ליומיים
- לאחר מכן מעבירים לכלי סגור ומוסיפים טעמים שונים ומערבבים - זעתר, עגבניות יבשות קצוצות בשמן זית, זיתים קצוצים, בצל ירוק ועוד
- קצת על תהליך ההחתלה: לאבנה צריכה להיות בחיתול יומיים שלושה במקרר. אם הגבינה לחה מאוד ומתפרקת תנו לה עוד יום. תלו את החיתול על ידית של כף עץ ארוכה, ותלו מעל סיר עמוק כך שהשקית תהיה בסיר באוויר ולא תיגע בתחתית, כף העץ מונעת ממנה ליפול פנימה.
- לאחר ההוצאה מהמקרר - יוצקים מעל מעט שמן זית ומגישים
רק עוד דבר אחד אחרון!
שבועות? אירוח חלבי? כל הפינוקים החלביים שתדמיינו – עלינו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- קיש פטריות פשוט וקל
- עוגת גבינה קרה מרעננת
- סלט פסטה חלבי צבעוני
- כדורי כנאפה מטריפים
- בצק לפיצה שחובה להכיר
- בורקס גבינה הכי קל שיש
בא לכם עוד? עשרות מתכונים חלביים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
ואם תיקחו יוגורט עיזים של גד (500 גרם) תהיה לכם לאבנה עיזים משגעת.
היי ריבה,
נכון מאוד, תודה ששיתפת אותנו 🙂